Startlaphoz Csatlakozz!

Egymillió egészségügyi dolgozó hiányzik majd

Magánbetegektől remél pénzt az intézményekben a Kórházszövetség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 04. péntek, 16:16

 Hat év múlva becslések szerint egymillió egészségügyi dolgozó hiányzik majd az uniós egészségügyi rendszerekből, hazánkban 12 százalékos lehet a munkaerőhiány – hangzott el a Magyar Kórházszövetség kongresszusán, melyről a Világgazdaság is hírt adott.
     A kórházvezetők tízpontos „Üzenetet” tettek közzé, egyebek mellett a béremelés és az ösztöndíjprogramok folytatását, az ügyeleti és veszélyességi pótlékokat is magukba foglaló mozgóbérek növelését, a gazdasági-műszaki területen dolgozók mielőbbi bérrendezését és az egészségügyi életpályamodell kidolgozását szorgalmazva. A Kórházszövetség szerint a kórházak méltányos finanszírozásához elengedhetetlen a díjtételek emelése, a feladatarányos finanszírozási keretek kialakítása, mivel a kórházak alulfinanszírozottságát az évenként ismétlődő adósságkonszolidáció nem képes megoldani.
 
   A szövetség meggyőződése, hogy az állami finanszírozású szolgáltatók nem tudnak gazdaságosan és megfelelő színvonalon működni, ha kizárólag OEP-finanszírozásra támaszkodnak. A kórházak többletbevételhez juthatnak piaci alapon is, ezért az intézményvezetők fontosnak tartják a térítés ellenében végzett szolgáltatások bevezetésének lehetőségét az állami fenntartású intézményekben. A fizetős betegek ellátását természetesen elkülönítenék a biztosított betegekétől. A leginkább piacképes, eladható szolgáltatások közé sorolható megítélésük szerint a nem finanszírozott, de meglévő kapacitások kiajánlása belföldi és külföldi betegek számára, illetve a szűrőprogramok és a preventív ellátások elterjesztése.
 
   Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztését is halaszthatatlannak tartják, például átfogó energiaracionalizálási programmal és az amortizáció rendszerszerű pótlásával.
 
  A kongresszuson ismét elhangzott, hogy jövőre most már biztosan bevezetik az e-receptet, sőt, a beutalókat is elektronikus úton küldik meg majd egymásnak az orvosok, illetve az intézmények.
 
Forrás: Világgazdaság
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magánbetegektől remél pénzt az intézményekben a Kórházszövetség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector