Startlaphoz Csatlakozz!

„Segítünk indítani”

Program segíti a fiatal vállalkozók indulását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 08. kedd, 17:40

 Közép-magyarországi fiatalok vállalkozásainak elindításához nyújt segítséget 830 milliós kerettel a „Segítünk indítani” program, amelyet az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) indított márciusban. A szervezet mintegy 1500 fiatal jelentkezésével számol, a jelentkezési határidő április 30. – írja a munkajog.hu.
 

Ki vehet részt a programban?
 
   A támogatásra azok a 18 és 35 év közötti természetes személyek pályázhatnak, akik a közép-magyarországi régióban igazolt állandó lakcímmel rendelkeznek, életvitelszerűen ott tartózkodnak. A jelentkezőknek nem lehet más vállalkozásban, gazdasági társaságban befolyást biztosító közvetlen, vagy közvetett többségi tulajdonrészük, illetve nem lehetnek annak egyedüli vagy többségi tulajdonosai.
 
   További fontos részletszabályok, hogy felsőoktatási törvény és a munka törvénykönyve vonatkozó szabályainak figyelembe vételével nappali tagozatos hallgatók is pályázhatnak a támogatásra, társas vállalkozás esetén a társtulajdonos más vállalkozásban levő tulajdonrésze nem haladhatja meg az 50%-ot, illetve ugyanazon tevékenységre akkor sem nyújthat be érvényes pályázatot az a fiatal, aki e körben már vállalkozást üzemeltet, ám annak működését szünetelteti.
 
Hogyan lehet támogatáshoz jutni?
 
   A regisztrációt követően megkezdődik a résztvevő fiatalok kiválasztása: az I. pillér keretében mintegy 350 jelentkezőt vonnak be a vállalkozói készség, képesség fejlesztését szolgáló elméleti és gyakorlati képzésbe, amely júniustól kezdődik. A kiválasztás során a pályázati felhívás során támasztott alapvető jogosultsági feltételek kerülnek vizsgálatra, majd személyes jelenlétet igénylő írásos kompetencia-mérésre kerül sor előre rögzített feladatsor alapján. A kiválasztás harmadik eleme pedig a személyes kompetencia-mérés.
 
   A jelentkezőknek a pályázat I. pilléréhez kapcsolódóan orientációs műhelymunkán, szakmai képzéseken, előadásokon, üzleti terv megalkotását elősegítő tanácsadásokon kell részt venniük.
 
   Ezt követően - előreláthatóan szeptemberre - a pályázóknak el kell készíteni a vállalkozás üzleti tervét, melynek a II. pillér pályázatának részeként történő benyújtására az MVA által vezetett konzorcium és az OFA hivatalos elfogadása után nyílik lehetőség. A vállalkozást hivatalosan be kell jegyeztetni és az I. pillér keretében biztosított képzés eredményes elvégzését igazoló tanúsítvánnyal együttesen be kell nyújtania pályázatát a program II. pillérét képező vissza nem térítendő tőkejuttatásra, amelyben minimálisan 200-an részesülhetnek. További fontos információ, hogy a pályázóknak a megpályázott beruházás 10 százalékát kitevő önerővel kell rendelkezniük.
 
   A támogatható tevékenységek körébe tartoznak a vállalkozás előkészítésének költségei, így például cégalapítás, ügyvédi szolgáltatás, kötelező engedélyek, a megvalósítás költsége vagy akár az eszközbeszerzés vagy bérlés.
 
Programelemek és képzéstípusok
 
   A projektben a többféle képzés, szakmai workshop, előadás, interaktív beszélgetés és konferencia mellett tanácsadó segíti majd a fiatalok munkáját az üzleti terv összeállításában és elkészítésében, valamint a vállalkozás megalapításában.
 
   Fontos részét képezik a programnak a vállalkozó személyével, a vállalkozás indításával kapcsolatos ún. orientációs képzések. Ennek során a pályázók a vállalkozás létrehozását segítő elméleti és gyakorlati oktatásban, a szakmai moduláris ismeretanyag elsajátításában (pl. pénzügyi, marketing és jogi ismeretek), illetőleg a vállalkozói kompetenciát fejlesztő tréningen vesznek majd részt.
 
  A képzések várhatóan 2014 júniusától indulhatnak 20-25 fős csoportokban. A képzési helyszínek nem kerültek még kiválasztásra, azokat a programban résztvevők igényeihez igazítja majd a lebonyolító szervezet.
 
Hogyan lehet jelentkezni?
 
   A www.mva.hu/segitunkinditani oldalon a program iránt érdeklődők a jelentkezés online felületén regisztrációval indítják el elektronikus adataik feltöltését, amelynek véglegesítése a mentéssel zárul. Fontos tudnivaló, hogy a már feltöltött és elmentett adatok utólagosan nem módosíthatók! A jelentkezés lezárása után az OFA folyamatosan tájékoztatja az érintetteket a program további eseményeiről.
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Program segíti a fiatal vállalkozók indulását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector