Startlaphoz Csatlakozz!

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége: köszönjük, hogy Köztársasági Elnök Úr az elmulasztott előzetes érdekegyeztetés miatt nem írt alá egy törvénytervezetet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 18. szerda, 09:06
Áder János köztársasági elnök 2015. március 10-én észrevételeinek közlésével megfontolásra visszaküldte az Országgyűlés elnökéhez az egyes jogállási törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, ami a közszolgálatban és a hivatásos szolgálatban dolgozók jogviszonyainak lényeges kérdéseit módosítaná. A javaslatot előterjesztő Kormány és a döntést hozó Országgyűlés két törvényt is megsértett: a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvényt, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényt (Kttv.)  Mindkettő előírja: az érintettek jogállását vagy feladatkörét érintő jogszabályok tekintetében a jogszabály előkészítője köteles gondoskodni arról, hogy a tervezetet előzetesen véleményezhessék.

Szakszervezeti szövetségünk 2015. január 6-án kezdeményezte, hogy erről, és egy másik törvénytervezetről azonnal kezdődjön meg az egyeztetés a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumon (KÉF). A Kttv. 2012. március 1-jén hatályba lépett, de a KÉF a mai napig nem jött létre, mivel a kormány nem írta alá – a szakszervezetek folyamatos sürgetése ellenére - a működéséről szóló megállapodást.

Az érintett munkavállalók és az érdekvédelmi szervezetek nevében megköszönjük, hogy Köztársasági Elnök Úr az elmulasztott előzetes érdekegyeztetés miatt nem írt alá egy törvénytervezetet.
Bízunk abban, hogy a „Köztársasági Elnöki Intő” ráébreszti a kormányzatot és a törvényhozást a hatályos jogszabályok betartásának fontosságára.

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

    Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége: köszönjük, hogy Köztársasági Elnök Úr az elmulasztott előzetes érdekegyeztetés miatt nem írt alá egy törvénytervezetet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector