Startlaphoz Csatlakozz!

MSZ EDDSZ AT üzenete

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 29. péntek, 19:25
Kedves Egészségügyi és Szociális Munkavállalók!
Örömmel tájékoztatunk Benneteket, hogy végre ágazati kollektív szerződést kötünk valamennyi egészségügyi ágazati munkavállaló javára, és ugyanez a célunk a szociális ágazati sztrájktárgyalásaink során is!

Az MSZ EDDSZ AT köszöni mindazon kollegáknak, akik a 2004 őszi sztrájksorozatunkon való részvételükkel hozzásegítették az egészségügyi és szociális ágazati munkavállalókat ahhoz, hogy 2014 óta végre érdemi sztrájktárgyalásokat folytatunk!

Felkérjük a Kormányt, hogy az MSZ EDDSZ sztrájk-követeléseit figyelembe véve – üdvözölve a gazdaság teljesítményét – fokozatosan pótolja az egészségügyi és szociális ágazati közszolgáltatásokban közreműködő és foglalkoztatott munkavállalók emberhez méltó megélhetését biztosító keresetet és jövedelmet.

AZ MSZ EDDSZ felkéri a Kormányt egységes rendszer kialakítására a közszférában foglalkoztatottak javára a béren, illetve az illetményen kívüli juttatásokban.

Az egészségügyi és szociális ágazati közszolgáltatások elképzelhetetlenek a gazdasági, műszaki, igazgatási és más nélkülözhetetlen háttérszolgáltatást nyújtó dolgozók közreműködése nélkül. Nemcsak méltatlan, hanem ma már a minőségi közszolgáltatást is veszélyezteti, ha az egyre inkább szakképzetlen személyzet nyújtja pénzhiány miatt az előzőekben felsorolt kiegészítő szolgáltatásokat.
Az MSZ EDDSZ elkötelezett híve a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a minőségi közszolgáltatások nyújtásának, mert erre minden állampolgár jogosult, a minőségi közszolgáltatás elválaszthatatlan az azt nyújtók nemcsak társadalmi, erkölcsi, hanem anyagi elismerésétől!

1990 óta a közszférában foglalkoztatottak közül a legtöbben az egészségügyi és szociális ágazat munkavállalói, akik mindvégig tisztességesen teljesítették a közterhek fizetését! Egyetlen egy foglalkozási csoportja sincs a magyar társadalomnak - beleértve a közszférát -, amelyik ilyen mértékben vette volna ki a részét a közterhek vállalásából, megszakítás nélkül. Soha nem engedhették meg maguknak, akár egyetlenegy hónapra sem, hogy ne fizessenek közterheket, míg mások hónapokat, éveket mulasztottak és mulasztanak a köztehervállalásból.
 
A keresetek, jövedelmek reálértékének folyamatos és drasztikus csökkenése és csökkentése, mára már emberi megélhetéshez méltatlan helyzetet okozott az általunk képviselt munkavállalók és családjuk többsége számára.

A további áldozatvállalásnak mára már nemcsak, hogy nincs értelme, hanem nem is lehetséges! A KSH által közölt átlagkeresetekről szóló adatok bruttó 239.300 Ft elérhetetlen messzeségnek tűnik elsősorban a szociális ágazat, illetve az egészségügyi ágazat gazdasági, műszaki és egészségügyi szakképesítéssel rendelkező munkavállalói számára.

Az MSZ EDDSZ végre megkötheti az ágazati kollektív szerződést az egészségügyi ágazatban, üdvözli a MÖSZ, a szakmai köztestületek MOK, MESZK együttműködését, és igénybe veszi szakmai támogatásukat, hogy igazságos szabályozás és jövedelemelosztás alakuljon ki valamennyi munkavállaló javára.

Az MSZ EDDSZ AT változatlanul elismeri a szervezkedés szabadságát, azonban azt csak etikus formában és a társadalmi együttműködésnek megfelelő módon tudja elfogadni.
Őszintén sajnálja, hogy a több éven keresztül felajánlott csatlakozási lehetőséggel a 2004. évi sztrájk-követeléseihez, és a végre elért sztrájktárgyalásokhoz egyetlen egy szervezet a fentiekben felsoroltakon kívül nem élt.
 
 
Budapest, 2015. május 29.
 
 
MSZ EDDSZ AT

 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MSZ EDDSZ AT üzenete.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector