Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezetek hétfőn országos útlezárással tiltakoznak a kormány intézkedései ellen

A szakszervezetek december 15-én reggel 7 és délután 4 óra között országos félpályás útlezárással tiltakoznak a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a kafetéria többlet adóterhei ellen - jelentette be Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben




Miért helyezkedik el egyre több friss diplomás multicégeknél?

Miért helyezkedik el egyre több friss diplomás multicégeknél? Előny vagy hátrány a nemzetközi munkakörnyezet, és milyen karriert lehet építeni pályakezdőként? Az eduline.hu utánajárt.

Bővebben




Sokan fizetés nélkül maradhatnak január elején

 Fizetés nélkül maradhatnak az év elején a dolgozók azoknál a cégeknél, amelyek december 31-éig nem nyilatkoznak tényleges tulajdonosukról számlavezető bankjuknak. A gazdasági társaságok 15-20 százaléka egyelőre nem adta le a papírt. Az egyik vállalkozói érdekképviselet szerint a pénzmosás elleni törvény szigorítása visszaszoríthatja a feketegazdaságot, és eltüntetheti az adócsalásra használt fantomcégek egy részét – írja az mno.hu.

Bővebben




Czomba: nem lehet fenntartani a korkedvezményes nyugdíjat

 Az államtitkár szerint van értelme tárgyalni arról, hogy a veszélyeztetett szakmákban dolgozók kapjanak valamilyen kedvezményt, de a korkedvezményes nyugdíj intézménye nem fenntartható. Czomba Sándor a köztévében elmondta azt is: jelenleg több mint 800 szakmában dolgozó jogosult korkedvezményes nyugdíjra. Ez a rendszer azonban elavult, az intézményt több nyugat-európai ország is kivezeti.

Bővebben




Tízezer informatikus kaphatna azonnal állást Magyarországon

 A kódolás világnyelv, ismerete már gyerekkortól óriási előnyt jelent. Ennek szellemében indul el hétfőn itthon is a Kódolás Órája című eseménysorozat. A Microsoft szerint Magyarországon 10 ezer betöltetlen informatikusi állás van, így az utánpótlás növelése kulcskérdés – írja a HVG.

Bővebben




Új korkedvezményes konstrukciót vár a szakszervezet

 Tárgyalni hívta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert Nemes Gábor, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke. A december 15-ére tüntetést, útlezárást és forgalomlassítást szervező KSZOSZ célja, hogy a kormány elhalassza a nyugdíjak korkedvezményének év végére tervezett eltörlését.

Bővebben




Szakszervezeti akciótervek

A korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos parlamenti döntés napjára időzített országos Liga-demonstrációhoz mind több szervezet csatlakozik, ám most a vasutasok is csupán közúton tiltakoznának. A félpályás lezárás helyszíneinek sora bővül, de még bíznak a megegyezésben – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben




Új adókat fizethetünk a segélyek leépítése miatt

Több milliárd forintnyi új adót kellene kivetniük a fővárosi önkormányzatoknak ahhoz, hogy fedezni tudják a szociális rendszer átalakításával rájuk háruló segélyezést. De a rászorulók akkor is rosszul járnak, ha a kerületek netán előteremtik a támogatások fedezetét – írja a Népszabadság.

Bővebben




A Munkanélküli Központtól a közpénzes feketemunkáig

Akkor mit fognak csinálni a Munkaügyi Központok? – valószínűleg nagyjából így reagál a munkanélküli segély eltörlésének lehetőségére az átlagember. Ezt az intézményt a honpolgárok többsége bürokratikus nyűgnek, illetve juttatás-kifizetőhelynek tekinti. Ahol azon a csekélyke összegen kívül mást nemigen kaphat. Persze a kincstári álláspont nem erről szól. Aszerint – nagyjából - azért nem lesz szükség segélyre (illetve ezt folyósító hivatalra), mivel mindenkinek lesz munkája, jön a teljes foglalkoztatottság, kvázi itt a Kánaán. Lenti elemzésből ennél (finoman szólva) némiképp borúlátóbb, árnyaltabb összkép rajzolódik ki.

Bővebben




December 12-én nyolcórás általános sztrájk bénítja meg Olaszországot

Az állami és magánszektor dolgozói is csatlakoznak az olasz szakszervezeti föderációk által péntekre meghirdetett nyolcórás általános sztrájkhoz. A munkabeszüntetés érinti a légiforgalmat és a vasúti közlekedést is.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector