Startlaphoz Csatlakozz!

Sabbatical: a szabadság nélkülözhetetlen íze és ereje

Az emberiség már régóta felismerte, hogy hosszabb ideig tartó munkavégzés után szinte mindenkinek szüksége van pihenésre, felfrissülésre. Ennek egyik első megjelenési formája a sabbatical, vagy „alkotóév”. Napjainkban - a történelmi gyökerekre és a kedvező tapasztalatokra támaszkodva - egyre több gazdasági szereplő és magánszemély fedezi fel ismét a több hetes- hónapos pihenés, felfrissülés hasznosságát. A tudatos pihenés jelentőségét, a kiégés megelőzésének aktualitását a hazai munkahelyi stressz-vizsgálatok is alátámasztják.

Bővebben




Itt vannak a legjobb fizetések: diploma nélkül is megéri

Átlagosan mindenkinek majdnem három százalékkal nőtt a fizetése idén. Ugyan van, aki még mindig ugyanannyit vitt haza, illetve olyan szakma is akad, ahol havonta csökkenő keresetből gazdálkodhatnak a munkavállalók – olvasható a Pénzcentrumon.

Bővebben




Ennyi orvos távozott Magyarországról

Másfélszeres különbségek egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésben, öt évvel rövidebb élet, mint az EU átlag, hat évfolyamnyi medikusnak megfelelő orvos eltűnése - csak néhány a hazai egészségügy jellemzői közül, melyekkel együtt is állítólag minden rendben van. Napvilágot látott az ágazati stratégiát felvázoló Egészséges Magyarország 2014-2020 című munkaanyag.

Bővebben




Vasárnapi zárva tartás után családi csődvédelem

A Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője szerint a tavaszi ülésszakban az Országgyűlés elé kerülhet a kormánypárt családi csődvédelemről szóló javaslata. Erről Harrach Péter az MTI-nek adott évértékelő interjúban beszélt.

Bővebben




Milyen nehézségekkel kell szembenézni női munkavállalóként külföldön?

Beszélgetés Kocsis Gizellával, akinek karrierje Székesfehérvárról indult, de már fél Európát bejárta. Mesélt arról, hogy mi a titka egy ilyen példaértékű karrierútnak, mennyiben más külföldön élni és dolgozni, megéri-e elindulni Nyugat-Európa irányába. Az interjúból kiderül, milyen nehézségekkel kell szembenézni nőként, és hogy Svájcban tényleg kolbászból van-e a kerítés.

Bővebben




Tovább csökkent az ország népessége

Az előzetes adatok szerint 2014 első tíz hónapjában 76 048 gyermek született, 2,7 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A regisztrált 103 409 halálozás 1,9 százalékos csökkenést jelent 2013. január–októberhez képest. A természetes fogyás 27 361 fő volt, 3977-tel kevesebb az egy évvel korábbinál – olvasható a VG Online oldalán.

Bővebben




Dübörögni fog a közfoglalkoztatás

A teljes foglalkoztatottság felé hasítunk ezerrel, ha másképpen nem megy, hát közmunkával – írja a vg.hu.

Bővebben




A fuvarozás összeomlásától tartanak a logisztikusok

Bár minden legálisan működő vállalkozás jó ötletnek tartja az elektronikus árukövető rendszert, januárig még számos technikai kérdésre kell megoldást találni. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság szerint ezek hiányában, ha jogkövetően alkalmazzák a hatályos szabályokat, összeomolhat a közúti fuvarozás – írja a Napi Gazdaság.

Bővebben




Semmiből élő munkanélküliek és közmunkások éve volt

Abszolút nem érzem túlzónak, ha kijelentem: az idei év a munkaerőpiacon mindenképpen rendkívüli és szokatlan volt. Indul az mfor.hu összefoglaló sorozata 2014 legfontosabb gazdasági történéseiről – írja az mfor.hu.

Bővebben




Segély helyett adó: márciusban derül ki, kinek nem marad ennivalóra

Januártól szabad kezet kapnak, és települési adót vethetnek ki a polgármesterek, akik már hetekkel ezelőtt el is kezdték az ötletelést a nőtlenségi adótól a mobiladótornyok megsarcolásáig. Nem feltétlenül jószántukból teszik ezt, inkább rákényszerülnek – írja a vs.hu

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector