Startlaphoz Csatlakozz!

Virgácsot küldtek az Orbán-kormánynak

A hivatásunkból szívatás lett – ez csak egyike annak a számos jelmondatnak, amely elhangzott szombat délután a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének tüntetésén. A József nádor téren összegyűlt körülbelül kétszáz ember magasabb bérekért és jobb munkakörülményekért demonstrált, többen Mikulásnak öltöztek – írja az Origo.

Bővebben




Hárommillió embert fenyeget a szegénység

 A magyarok közel egyharmada, bő 3 millió ember tartozott tavaly a szegénység által fenyegetettek közé. A leginkább veszélyeztetettek a gyerekek, náluk a rizikó 10 százalékponttal meghaladja az országos átlagot. Az InfoTandem heti infografikája az ado.hu-n.

Bővebben




Kisokos a prémiumról és a jutalomról

A munkáltatónak alapvető érdeke fűződik ahhoz, hogy a munkavállalók a legjobb teljesítményt nyújtsák munkahelyükön. Ilyen ösztönző és „teljesítményfokozó szer” lehet a prémium, és közvetve, bizonyos esetekben a jutalom is kiválthatja ezt a hatást – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




A kreatív szektor a harmadik legnagyobb munkaadó Európában

A kreatív- és kulturális iparágban dolgoznak a legtöbben Európában az építőipar és a vendéglátóipar után, a szektor vonzza a helyi, fiatal munkaerőt - derült ki a EY (korábban Ernst&Young) tanácsadó cég friss felméréséből, amelynek eredményeit az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület juttatott el az MTI-nek.

Bővebben




NGM: egyeztettek a nemzetgazdasági tárca vezetői a LIGA-val

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezetői egyeztettek a LIGA Szakszervezetek képviselőivel november 20-án, erről az NGM és a LIGA is közleményben adott tájékoztatást a megbeszélések után - szögezte le az NGM pénteken az MTI tájékoztatására.

Bővebben




Varga: a hazai kkv-k kétmillió embernek biztosítanak munkahelyet

A hazai kis- és középvállalkozások fontos szerepet töltenek be a magyar gazdaságban, mintegy 2 millió embernek biztosítanak munkahelyet, a munkavállalók 73 százalékát foglalkoztatják - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók Napja rendezvényén.

Bővebben




Tüntetésekre kell készülni az év utolsó hónapjában

Több szakszervezet is az utcára vonul decemberben. Szombaton a közfoglalkoztatottak szakszervezete demonstrál, 15-én pedig a LIGA tüntet. Az érdekvédő szervezetek béremelést követelnek, de a lázári munkatempóval sincsenek megelégedve – írja a Magyar Nemzet.

Bővebben




A munkástanácsok 4,5 százalékos bérnövekedést tartanak reálisnak

A gazdasági folyamatok alapján a következő évben 4,5 százalékos bérnövekedést tart reálisnak a Munkástanácsok Országos Szövetsége - közölte a szövetség gazdasági szakértője a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezetének (ZVDSZ) pénteki fórumán, Zalaegerszegen.

Bővebben




A fejlett gazdaságokban háromszor magasabbak a bérek, mint a fejlődőkben

 A fejlett gazdaságokban még mindig átlagosan háromszor olyan magasak a bérek, mint a feltörekvő és fejlődő országokban, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben a fejlődő országok átlagbérei közeledtek a fejlettekéhez - állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) bérekről szóló legújabb globális jelentése.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector