Startlaphoz Csatlakozz!

A 2015-ös adótörvény javaslatokban foglaltak ellen tiltakoznak

A LIGA a holnapi demonstrációra hívja tagjait

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 25. szombat, 18:12

Arra szólítja fel a Liga szakszervezetek tagjait, hogy holnap minél szélesebb körben támogassák azt a demonstrációt, amelyet az újabb adótergek miatt szerveznek – olvasható a Klubrádió honlapján.

   A 2015-ös adótörvény javaslatokban foglaltak ellen tiltakozik a LIGA Szakszervezetek, mert azok ismét a kisjövedelműek és a szegénységben élők számára jelentenek újabb terheket, miközben a létminimum alatt élők száma egymillió körüli ma Magyarországon. Jórészük főállásban dolgozik, napi 8 órában, mégsem keresi meg még a létminimum összegét sem. Az internetadó és a béren kívüli juttatások további megadóztatása elsősorban pont nekik jelent elviselhetetlen és méltánytalan terhet, és tőlük veszi el a felzárkózásra való utolsó reménysugarat is.

   Az ENSZ és az Európai Unió is stratégiai célként jelölte meg a szélessávú internethez való hozzáférés minél szélesebb körű elterjesztését, a szegénység elleni harc egyik elemeként, hiszen az információkhoz való hozzáférés és a hálózatosodás nem csak makro szinten, de helyi szinteken is fellendíti a gazdaságot, javítja az életkörülményeket, segítve a demokratikus normák terjedését.

   Mint az ENSZ és az Európai Unió tagja, ezeket a stratégiai célokat Magyarország is elfogadta. A jelenlegi kormánypárt pedig 2008-ban hangosan tiltakozott egy már akkor felmerült hasonló ötlet ellen. A FIDESZ jól látta, hogy „az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől”.
  
   A LIGA Szakszervezetek szerint az intézkedések éppen azokat sújtanák a legjobban, akik a leginkább rászorulnak a támogatásra: a jellemzően kiskeresetű munkavállalókat, akik tisztességesen dolgoznak, de bérük nem elegendő arra, hogy tisztességesen megéljenek belőle. A munkahelyi étkeztetés, az iskolakezdési támogatás, vagy éppen a helyi bérlet munkáltató általi támogatása az ő számukra a mindennapi megélhetés egyik alapfeltétele. Amennyiben a munkáltatók közterhei a béren kívüli juttatások nyújtása által nőnének, nagy valószínűséggel a költségek áthárulnának a munkavállalókra. Ez pedig gyakorlatilag jövedelemcsökkenést jelentene. Az internetadó pedig csak tovább mélyítené a szakadékot a társadalom gazdagabb és szegényebb rétegei között, továbbá ellentétes a demokratikus alapnormának számító szabad információmegosztás- és elérés elvével.

   A LIGA Szakszervezetek ezért a vasárnapi budapesti demonstráció széleskörű támogatására hívja fel tagjait.

Forrás: Klubrádió
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A LIGA a holnapi demonstrációra hívja tagjait.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector