Startlaphoz Csatlakozz!

Bérrendezést és törvényes munkakörülményeket kérnek

Tele a közszolgák puttonya: virgáccsal tüntetnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 03. szerda, 09:44

Tüntetést szervez a közszolgálati dolgozók szakszervezete, Szegedről is indul busz. Tele a puttonyuk, újra és újra bérrendezést és törvényes munkakörülményeket kérnek – olvasható a delmagyar.hu oldalán.

  Szombatra, Mikulás napjára tüntetést hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a budapesti József Nádor térre, a Nemzetgazdasági Minisztérium elé. A rendezvény 16 órakor kezdődik.

   – Szegedről is indítunk buszokat, igény szerint. Velünk tarthatnak kormány- és köztisztviselők, közalkalmazottak, valamint családtagjaik is. Hiszen őket mindnyájukat sújtja az az áldatlan állapot, amibe az ágazat dolgozói az utóbbi években kényszerültek. Mindenkit várunk. Az utazás mindenkinek ingyenes, csak előre szóljanak, hogy senkit ne kelljen itthon hagynunk – tájékoztatott Farkas Andrea, az érdekképviselet megyei titkára (telefonszáma: 70/377-4273, e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ). Elmondta, hat éve nem volt bérrendezés a közigazgatásban és a közalkalmazottak nagy részénél sem. Nem kaptak bérfejlesztést például a pedagógusok munkáját segítő munkatársak, a polgármesteri és járási hivatalokban ügyeinket intéző köztisztviselők, a mentők, tűzoltók és még hosszú a sor. A pedagógusbér-emeléssel pedig bérfeszültséget keltett a kormányzat az iskolákban és óvodákban, ami elfogadhatatlan. Mindenkit vár a megmozdulásra az MKKSZ, akit zavar, hogy a középfokú végzettségűek 10 év munkaviszony után is csak havi 75 ezret visznek haza. És ez a teljes ágazat 660 ezer dolgozójának negyedénél így van. Ebből megélni, családot, lakást fenntartani nem lehet – tette hozzá a szakszervezeti vezető. A béremelés mellett azt is javasolják, hogy legyen törvényesség a munkavégzésben. Megértik, ha többletmunkát kell végezniük, de a túlórákat számolják el és fizessék ki nekik. 300 ezer dolgozónak kérnek januártól minimum 5 százalékos, legalább 10 ezer forintos béremelést. Emellett egységes cafeteriarendszert, a túlórák kifizetését és életpályát szeretnének. 

   A költségvetés-tervezetben továbbra se látják nyomát béremelésnek. Azt az MKKSZ téves feltételezésnek tartja, hogy a megye települési önkormányzatai ki tudják gazdálkodni a pluszpénzt. Hiába lőcsölik rájuk a feladatot. Azt is kérik, hogy a bérrendezés januártól kezdődjön el, illetve folytatódjon a közszolgálatban. Különben az a kép alakul ki, hogy a kormány a saját munkatársait nem becsüli meg. Éppen azokat, akik az általa hozott törvényeket, jogszabályokat, adminisztrációt működtetik. A tisztességesen ellátott munkáért tehát tisztességes bért követelnek.
 
Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tele a közszolgák puttonya: virgáccsal tüntetnek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector