Startlaphoz Csatlakozz!

Az autonómok a mozdonyvezetőkkel vannak - Csatlakozásra szólítanak fel minden szakszervezetet!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. november 06. szerda, 12:06
Támogatja a mozdonyvezetők esetleges sztrájkját az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, amely szolidáris mindazokkal a dolgozókkal, akiket megfosztott, vagy megfosztani készül jogaiktól a munkáltató. Az ASZSZ ijesztőnek és minden magyar munkavállalóra nézve veszélyesnek tartja a MÁV-nál zajló eseményeket, ahol éppen most készül a vezetőség egyetlen tollvonással megszüntetni azokat a feltételeket, amelyek némi biztonságot garantálták az ott dolgozóknak.

    Szolidáris a jogaiért harcoló, a napokban sztrájkbizottságot alapított Mozdonyvezetők Szakszervezetével (MOSZ) az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, mert a MÁV-Start Zrt.-nél zajló eseményeket, a negatív tendenciát minden magyar dolgozóra nézve veszélyesnek tartja.  Az ASZSZ-konföderációhoz tartozó mozdonyvezetőktől éppen most készül elvenni a menedzsment azokat a jogokat és juttatásokat, amelyeket az elmúlt évtizedben kiharcolt a szakszervezet - fogalmaz közleményében az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége. A konföderáció elnöksége elképesztőnek tartja, hogy a MÁV-Start vezetésének határozott szándéka csökkenteni a műszakpótlékot, s visszavonni olyan egyéb pénzügyi "elemeket" is, amelyek mostanáig bérkiegészítésül szolgáltak dolgozók ezreinek.  A konföderációnál elfogadhatatlannak tartják - egyebek mellett -, hogy a cégvezetés 2014. január 1-jei hatállyal felmondja a tíz éve folyamatosan alkalmazott mozdonyvezetői bértáblát is, s megszűnteti azt az életpálya modellt, amely némi biztonságot jelentett a szakszervezet által képviselt munkavállalók számára. A munkáltató megsérti a szakszervezetekkel kötött bérre vonatkozó megállapodást is.

    Az autonómok úgy vélik, ha nem akadályozzák meg a MÁV-nál zajló eseményeket, olyan lavina indulhat el más munkahelyeken is, amely dolgozók ezreit sodorhatja a mozdonyvezetőkéhez hasonló bizonytalan helyzetbe. A konföderáció elnöksége szerint ezt a folyamatot minden eszközzel meg kell akadályozni, s a szakszervezeteknek ágazattól függetlenül a sztrájkra készülő mozdonyvezetők mellé kell állniuk. Az érdekvédelem által kiharcolt jogok sárba tiprása olyan ijesztő jelenség, amelynek elhatalmasodását egyetlen érdekvédelmi szervezet sem engedheti meg - szögezik le közleményükben az autonómok. Az ASZSZ felszólít minden szakszervezetet, hogy szolidaritással támogassa a munkavállalók jogaiért küzdő Mozdonyvezetők Szakszervezetét.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az autonómok a mozdonyvezetőkkel vannak - Csatlakozásra szólítanak fel minden szakszervezetet!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector