Startlaphoz Csatlakozz!

Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Több milliót ígért a Fidesz a fiatal vállalakozóknak

 Többmilliós „ingyenpénzt” ígért a kampányban a Fidesz a fiatal vállalakozóknak, de a már két éve futó program a választások után megtorpant. A felhívásra jelentkező 1600 vállalkozó hónapok óta arra vár, hogy a kormány végre eldöntse, kinek a pályázatát támogatja. A minisztériumnál „kilincselő” fiataloknak eddig be kellett érniük egy automatikus rendszerüzenettel: köszönik a türelmüket – olvasható a HVG-ben.

Read more
Feszültség a kisgyerekes és gyermektelen munkavállalók között

A munkavállaló-barát szervezetek sokat tesznek a munkahelyi kultúra fejlesztéséért, azonban még ezeken a helyeken is gyakran feszültség keletkezik a kisgyermekes és gyermektelen munkavállalók között. A hatékony és valódi kommunikáció, illetve az egyedi szervezeti megoldások sokat segíthetnek ilyen helyzetekben. Többek között ez derül ki a Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete által készített kutatásból, melyről Primecz Henriett docens beszélt a HR Portálnak.

Read more
Foglakoztatási és kereseti adatokról kezd egyeztetést a nyugdíjbiztosító

Az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság - jelentette be Mészáros József főigazgató hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Read more
Az utóbbi években több százezren hagyhatták el az országot

Hatalmas óriásplakáttal hirdeti magát egy külföldi munkákat közvetítő magyar vállalkozás Budapesten. A többszörös bér ígérete minden bizonnyal jó hívószó egy magyarnak: az utóbbi években különböző kutatások alapján is több százezren hagyhatták el az országot. Jellemzően az EU nyugati fele a cél. A külföldi munkavállalással kacérkodó magyarokra sok vállalkozás települ rá, ám ez korántsem olyan hatalmas biznisz, mint amennyire elsőnek látszik: ők már nem érzékelik a tömegeket, a kivándorlás az elmúlt pár évben óriási ütemű volt, mostanra azonban lassulni látszik – írja a HVG.

Read more
EU: alig mobil a munkaerő

 Az európai mobilitás mérése körüli rengeteg technikai probléma ellenére állítható, hogy az Európai Unión belüli teljes mobilitás mértéke alapvetően alacsonynak tekinthető, és ez nem pusztán a tagállamok közötti, hanem a régiók közötti mobilitásra is igaz, így a migrációból származó megannyi gazdasági haszon kiaknázatlanul marad – írja a munkajog.hu.

Read more
Tanulás és munkaidő-kedvezmény

Az új Munka törvénykönyve jelentős változásokat vezetett be a tanulmányok folytatása alatt a munkavállalónak törvény alapján járó munkaidő-kedvezmények körében. A szigorodó szabályok mögött feltehetően az a megfontolás áll, hogy a jelenlegi munkaerő-piaci viszonyok mellett a jogalkotó külön támogatása nélkül is megfelelő képzettségű munkavállalók állnak a munkáltató rendelkezésére – írja a munkajog.hu.

Read more
A vállalatok bizakodóak, mi nem

Miközben a magyar vállalkozások a legtöbb szektorban némileg jobbnak ítélik meg a helyzetüket, mint egy hónappal korábban, addig a lakosság borúlátóbb. A családok szerint egyre nehezebben tudnak félre tenni és még mindig a munkanélküliség a legnagyobb rém – írja a stop.hu.

Read more
Csaknem 5100 céget alapítottak egykori munkanélküliek tavaly

Ausztriában csaknem 5100 céget alapítottak egykori munkanélküliek tavaly, amelyek közül a becslések szerint 3300 öt év múlva is a piacon lesz – közölte az osztrák munkaügyi szolgálat (Arbeitsmarktservice, AMS).

Read more
A francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perli a magyar államot

A magyar kormány eltökélt abban, hogy megvédje az étkezési utalványok új rendszerét - reagált Kurucz Éva kormányszóvivő arra, hogy a francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perli a magyar államot.

Read more
Székely Tamás: a szakszervezetek a létminimum összegéhez jobban közelítő minimálbérre tesznek javaslatot

Három százalékkal nőtt a családi kedvezmény nélkül számított nemzetgazdasági szintű nettó átlagkereset az első félévben 2013 január−júniusához képest − derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. A legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a nonprofit szervezetek körében az átlagos nettó kereset 153 900 forint volt: a fizikai foglalkozásúaké 104 400, a szellemi foglalkozásúaké 209 000. A közfoglalkoztatottak adatai nélkül a nemzetgazdaságban 5,7, a vállalkozásoknál 5, a költségvetésnél 7,6, a nonprofit szervezeteknél 7,9 százalékkal nőttek a keresetek.

Read more

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector