Startlaphoz Csatlakozz!

Ötnapos sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

Ötnapos sztrájkot tart a jövő héten a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), így a DDKK Zrt.-nél (Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.) március utolsó hetében a napi több mint ötezer járatból 550 járat fog naponta kimaradni - közölte a szakszervezet.

Bővebben




Szakszervezeti javaslat a munka törvénykönyve módosítására

Közös javaslatokat fogalmazott meg a munka törvénykönyve és a sztrájktörvény egyes rendelkezéseinek módosítására a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) munkavállalói oldala más konföderációk és nagy ágazati szakszervezetek szakértőivel együtt - tájékoztatta a Liga Szakszervezetek kedden a szakszervezetek.hu-t.

Bővebben




Keveslik a kezdő magyar bírók fizetését

A kezdő bírák illetménye az Európai Unió országai között Magyarországon a legalacsonyabb, az Európa Tanács 44 országa között pedig az utolsó hat között van – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.

Bővebben




Mire számíthat az Y generáció a munkaerő piacon?

 A Műegyetemi Állásbörze kiváló lehetőséget nyújt a diplomás pályakezdőknek és a néhány éve már aktívan állást kereső Y generáció tagjainak is – írja a Figyelő .

Bővebben




Az Emmi szerint sikeres a rezidenseket támogató program

A 2011-ben indult rezidens támogatási programmal több mint 2500 fiatal orvost és gyógyszerészt sikerült itthon tartani - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.

Bővebben




LIGA Szakszervezetek: Közös szakszervezeti javaslat a Munka törvénykönyve módosítására

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (röviden: VKF) munkavállalói oldala - kiegészülve más konföderációk és nagy ágazati szakszervezetek szakértőivel - hosszú szakmai egyeztetés után összeállította a Munka törvénykönyve, valamint a sztrájktörvény egyes rendelkezéseinek módosítására tett javaslatait.

Bővebben




Egy helyben áll az egyenjogúsági harc

A kisgyermekes anyák munka világába való visszatérésében nagy különbségek vannak a kevésbé és a jobban képzettek közt – olvasható a Metropol oldalán.

Bővebben




Az arcátlanság szociológiája

Talán ha pontosabban nevén neveznénk a jelenségeket, akkor jobban értenénk egymást és változtatni is tudnánk ezen a mai megrekedtségen. Jó lenne tisztázni például, hogyan hívjuk azt leépülési folyamatot, amely az országban zajlik. A legtöbben „balkanizálódást” emlegetnek, de ez sértheti déli barátainkat, azon kívül megfoghatatlanul általános, ezerféle hiányra vonatkozhat, s talán ma már nem is mindenre igaz. Lehetnek dolgok, amikben mi maradtunk le, tehát ők beszélhetnek arról, hogy miben „hungarizálódnak” – olvasható Földiák András véleménye a Népszabadságban.

Bővebben




A kollektív szerződések elterjesztésén dolgozik a Liga Szakszervezetek

A Liga Szakszervezetek a kollektív szerződések elterjesztését is tartalmazó programot valósít meg konzorciumban, A munkáért! című projekt 1,6 milliárd forint támogatással valósul meg az Új Széchenyi Terv keretében - közölte a konzorciumot vezető Liga Szakszervezetek.

Bővebben




Vasárnapi pihenőnap: További üzletekre terjesztették ki a törvény hatályát

Az Országgyűlés kedden törvényben rögzítette: a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló jogszabály hatálya azokra az üzletekre is kiterjed, amelyek benzinkút területén működnek, de nem árulnak üzemanyagot, valamint azokra, amelyek azonos helyen és időben folytatnak kis- és nagykereskedelmi tevékenységet.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector