Startlaphoz Csatlakozz!

„Ebben a formában nem vezethető be”

Internetadó: ezt mondták reggel, azt mondták este

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 01. szombat, 12:20

Mi az indoka az internetadó visszavonásának? Kiderül a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből, amely szerint a tárca a távközlési törvény kiterjesztéséről (vagyis az internetadóról) szóló javaslat visszavonását az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnökénél – olvasható az adozona.hu oldalán.
   
   Az internetadó „ebben a formában nem vezethető be” – idézi az NGM közleménye Orbán Viktor kormányfő ma reggeli rádióinterjújában elhangzott szavait. Az internetadóról (a távközlési adó kiterjesztéséről) szóló javaslatot a 2015-ös adócsomagban ebben a formában az Orbán-kormány, annak nevében pedig Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nyújtotta be. 

   A minisztériumi indokolás szerint a javaslatról szóló vita félrecsúszott (tüntetések voltak), ezért vonták vissza a javaslatot. A közleményben az szerepel, hogy a kormány január közepén nemzeti konzultációt indít az internetről (nem az internetadóról). „Az a célja, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet (a miniszterelnök 2018-at mondott). Több százmilliárd forintot fogunk fejlesztésekre fordítani azért, hogy Magyarország Európai élmezőnyéhez tartozzon” – írja az NGM.

  Az internetadó bevezetését eredetileg az interneten telefonálók adóelkerülésével indokolták. Kormánypárti politikusok később azt mondták, hogy a rendőrök fizetésére kell a pénz, aztán a büdzsé 3 százalékos hiányának betartása volt a magyarázat, legutoljára jött a szélessávú internet kiterjesztése.

Forrás: adozona.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Internetadó: ezt mondták reggel, azt mondták este.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector