Startlaphoz Csatlakozz!

Veszélyben az utasok

Büntetőfeljelentésre készül az Egységes Közlekedési Szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 04. szerda, 18:20

Az utasok veszélyeztetése miatt büntetőfeljelentésre készül a BKV egyik szakszervezete a 3-as metró észak–déli járműtelepén tapasztalt szabálytalanságok és törvénytelenségek miatt. A BKV vitatja a szakszervezet álláspontját – írja a Népszabadság.

   A főbb „vádpontok”: a munka törvénykönyvének megsértése, vezetői pozícióval való visszaélés, hűtlen kezelés gyanúja, tudatos létszám- és alkatrészhiány, megfélemlítés, megfelelő képesítés nélküli munkavállalók veszélyes munkára utasítása.
 
  Az Egységes Közlekedési Szakszervezet hosszú listát írt össze a X. kerületi Kőér utcai kocsiszínben tapasztalt visszaélésekről, amelyek közül több tétel is kimerítheti a Btk. egyes paragrafusában foglaltakat, amelyekért a felelősök akár többéves szabadságvesztéssel is büntethetőek – állítja Jáger István, az EKSZ alelnöke, az FKDDSZ elnöke.
 
   A BKV kérdéseinkre azt válaszolta, hogy a téli időszakban előfordulhat, hogy sötétben is végeznek tolatási mozgásokat, szét-, illetve összekapcsolást, de van térvilágítás. A tolatás irányítását vagy tolatásvezető vagy motorkocsivezető irányítja. Mindenki érvényes orvosi és forgalmi vizsgával rendelkezik. Az AVR-berendezéssel fel nem szerelt járművek az előírásoknak megfelelően közlekednek kétvezetős üzemben.
 
   Ez a gyakorlat – hívja fel a figyelmet a BKV – évtizedeken keresztül működött az M2-es vonalon, illetve ugyanilyen módon teljesített több százezer kilométert az M3-as vonalon a mára forgalomból kivont Ganz gyártmányú metrószerelvény is. Csakhogy a hatályos szabályzat szerint csak AVR-berendezéssel felszerelt járművek szállíthatnának utasokat.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Büntetőfeljelentésre készül az Egységes Közlekedési Szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector