Startlaphoz Csatlakozz!

Parragh László:

A megfelelő tudású munkaerő megtartásához reálbér felzárkóztatási programot kellene indítani

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 07. szombat, 15:24

A tartós gazdasági növekedés előtt álló akadályok lebontására munkacsoport létrehozását javasolta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke pénteken a kamara gazdasági évnyitó rendezvényén, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

    Parragh László kiemelte, hogy a bürokrácia csökkentése továbbra is fontos terület, az adó- és szakigazgatási eljárást át kellene gondolni, a megfelelő tudású munkaerő megtartásához pedig reálbér felzárkóztatási programot kellene indítani.

    A kamara elnöke kifejtette, hogy a bürokrácia csökkentését, a valós adminisztrációs terhek mérséklését a biztonságos szabályozási szint megtartása mellett kell megvalósítani.

    Az adó- és szakigazgatási eljárás újragondolása során szemléletváltásra van szükség, a tisztességes adófizetőt meg kell becsülni - jelentette ki a kamara elnöke, aki szerint az adó mértékét nem emelni kell, hanem mindenkitől beszedni.

    A reálbérek felzárkóztatását célzó programmal kapcsolatban Parragh László példaként említette, hogy az egy órára jutó osztrák minimálbérhez képest a visegrádi országok jelentős lemaradásban vannak, Magyarország az egy órára jutó minimálbér az osztrák 23-24 százalékát tesz ki.

    Parragh László elismeréssel szólt arról is, hogy a Miniszterelnökség rendkívüli hatékonyan hajtja végre az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos munkát.

    A kamara elnöke kitért a vállalkozásokat érintő szerzői jogdíj ügyére, szerinte a végrehajtási rendszer alapjaiban hibás.

    Az elnök a cégbíróság ügyét is átgondolásra javasolta, és utalt a kamarai regisztrációval kialakult adatbázisra, amely jövő évtől a vállalkozások számára nyilvánosan is elérhető lesz a megbízható üzletmenet biztosítása érdekében.

    A kamarai regisztrációs rendszer hatékony és eredményes működtetésére példaként említette Parragh László, hogy a Baranya megyei kamara leválogatta a DBR-bankcsoportnál számlát vezető vállalkozásokat, számukra Széchenyi Kártyával igyekeznek likviditást biztosítani.

    A rendezvényen a vállalkozók a duális szakképzés továbbvitelét szorgalmazták, és szóvá tették, hogy az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszert (ekáer) még mindig bürokratikusnak érzik.

    Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy a szakképzési rendszer átalakításában szeretnék elérni, hogy jól látható pálya mentén továbbtanulva, magasabb végzettséget lehessen szerezni.

    Varga Mihály kijelentette: az ekáer működik, 40 ezer cég jelentkezett be a rendszerbe, amelynek fontos szerepe van a feketegazdaság kiszűrésében.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A megfelelő tudású munkaerő megtartásához reálbér felzárkóztatási programot kellene indítani.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector