Startlaphoz Csatlakozz!

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet jelentése

Jobban működnek a nők részvételével vezetett vállalatok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 20. péntek, 11:43

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet legújabb jelentése szerint a nők irányítják a világban a vállalatok 30 %-át, de a nagy nemzetközi társaságoknak csupán 5%-át. Pedig, ha a vezetés gyeplőit ők is tartják, nő a teljesítmény - írja a Le Figaro, amely a továbbiakban ezt részletesen ki is fejti.

1. A nők javítják a tőzsdére vitt vállalatok teljesítményét.
 
 Számos jelentés igazolja ezt. A legutóbbit a Credit Suisse svájci bank készítette. 3 ezer vállalkozást vizsgáltak meg, és azoknak, amelyeknek igazgatóságában legalább egy nő volt, gyorsabban nőtt a pénzügyi rentabilitásuk, mint azoknak, amelyekben csak férfiak vettek részt (14,1 % 11,2 %-al szemben 2005 és 2014 között).
 
  Eredhet-e ez abból, hogy a jobb vállalatok több nőt alkalmaznak, vagy a nők választják-e azokat a vállalatokat, amelyeknek nagyobb sikerük van, esetleg a nők segítik elő a hatékonyság javulását? A válasz, valószínűleg a három kombinációja – írták a jelentésben.
 
  2007-ben a McKinsey and Company tanácsadó iroda Women Matter című jelentésében olvasható: “Azok az európai vállalatok, amelyeknek vezető szerveiben nők is vannak, vitathatatlanul jobb eredményeket értek el a pénzügyi rentabilitás, a tőzsdei növekedés terén 2003-2007 között.”
 
2. Több nő, jobb szervezés:
 
  Ugyanez a jelentés kapcsolatot talált a szervezés javulása és a nőknek a vezető szervekben való jelenléte között. Arra a kérdésre, hogy milyen mértékben hatékony a vállalat a szervezés egyes területein, több alkalmazott válaszolt pozitívan olyan kritériumokról, mint a vezetés, az innováció, a koordináció vagy a kifelé nyitás azokban a vállalatokban, ahol 3-nál több nő dolgozott vezető posztokon.
 
3. Nőkkel az élükön a kis- és középvállalatok is jobban gyarapodnak.
 
  A Women Equity tanácsadó társaság 40 ezer kis- és középvállalkozást vizsgált és kimutatta, hogy azokban, amelyeket nők vezettek, az üzleti forgalom 2013-ban 3 %-al jobban nőtt, mint a férfiak által vezetettekben.
 
4. Mi okozza a különbséget?
 
  Hogy a nők jobb szervezők, hogy jobb teljesítményt nyújtanak, annak részben az az oka, hogy állandó bizonyítási kényszerben vannak. “Nincs a nőknek különleges kompetenciájuk egy vállalat vezetéséhez. Viszont annyi akadályt kell legyőzniük, mire felelősségteljes posztokra jutnak, hogy jobban fel vannak ezekre készülve” – mondta a Women Equity vezetője.
 
5. A szakmák nőiesedése javítja a munkafeltételeket.
 
  A nők jelenléte csökkenti a hiányzásokat, a munkabaleseteket és növeli az üzleti forgalmat. A több nő jelenléte a hagyományosan férfi csapatokban javítja a feladatok elosztását és a munkahelyi közérzetet. “Amikor nőket vesznek fel hagyományosan férfiak által betöltött állásokba, a munkavégzésben megnyilvánuló szokásokban is változások állnak be. Például egy sajtüzemben a férfiakkal ellentétben a nők nem egyedül, hanem ketten viszik ki az edényeket, hogy kíméljék a hátukat. Ezt a gyakorlatot a férfiak is átvették” – mondta el a lapnak az Anact (Munkakörülményeket vizsgáló francia nemzeti ügynökség) megbízottja, aki szerint a nők jelenléte nagyobb rugalmasságot is hoz a munkaidő területén, a vállalatoknak mindezért érdekük, hogy minél több nőt integráljanak soraikba.

Forrás: gepnarancs.hu
 



Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jobban működnek a nők részvételével vezetett vállalatok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector