Startlaphoz Csatlakozz!

42 százalékos reálbércsökkenés volt a bírák illetményében

OBH: cél a bírói képzés megújítása, az igazságügyi életpályamodell kidolgozása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 31. kedd, 16:23

Az év feladata a bírói képzési rendszer megújítása és az igazságügyi életpályamodell kidolgozása – mondta az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese kedden Győrben, az összbírói értekezlet előtt tartott sajtótájékoztatón.

    Gyarmathy Judit kifejtette, hogy nemcsak a bírák, hanem az igazságügyi alkalmazottak képzésére is kiemelt figyelmet fordítanak.

    A Magyar Igazságügyi Akadémia a képzési programokat regionális és helyi szintre viszi, hogy azok szélesebb körben váljanak elérhetővé. A cél az, hogy minden bíró részt vegyen valamilyen egyéni képzésen az idén - mondta.

    Folyamatban van az új igazságügyi életpályamodell kidolgozása, amelyről a következő napokban ír alá együttműködési megállapodást az Országos Bírósági Hivatal, az Országos Bírói Tanács és a Magyar Bírói Egyesület. A modell célja, hogy méltó színvonalra emelkedjen a bírák illetménye és jó munkakörülményük legyen – hangsúlyozta Gyarmathy Judit. Megjegyezte: az elmúlt tíz évben 12 százalékos infláció mellett 42 százalékos reálbércsökkenés volt a bírák illetményében.

    Csermák János, az Országos Bírói Tanács tagja elmondta, hogy a testület három évvel ezelőtti megalakulásától kezdve megalkotta a működési alapdokumentumokat, amelyek a testület "jó munkavégzéséhez mutatnak irányt", kialakult a működési rendje; nyilvánossá tette az ülésekről készült jegyzőkönyveket, emellett soron kívüli ügyintézést rendelt el a devizaperes ügyeknél, mert azok sok embert érintettek.

    Havasiné Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke elmondta, a táblabíróságra másodfokon a Győri, a Tatabányai, a Veszprémi és a Szombathelyi Törvényszékről kerülnek ügyek.

    Az elmúlt tíz évben összesen 22 608 ügy érkezett a táblabíróságra, amelyekből 22 150-et bíráltak el jogerősen. Az elmúlt évtized eseményeit egy könyvben foglalják össze, amely jelenleg nyomtatás alatt van – közölte az elnök.

    Takács József, a Győri Törvényszék elnöke az mondta, a megyére jellemző, hogy az élet elleni bűncselekmények száma alacsony, ugyanakkor a jó gazdasági környezet miatt a költségvetési csalások száma nagy. Példaként említette, hogy április 8-9-én fogják majd tárgyalni a győrszentiváni színesfém-kereskedők ügyét, de a pécsi egyetem vesztegetési ügye is hozzájuk került.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - OBH: cél a bírói képzés megújítása, az igazságügyi életpályamodell kidolgozása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector