Startlaphoz Csatlakozz!

A szövetség mögött több mint 200-220 ezer tag van

Kordás László: Hatékonyabbá kell tenni a szakszervezeti érdekképviseletet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 24. péntek, 14:27

Hatékonyabbá kell tenni a szakszervezeti érdekképviseletet - jelentette ki Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviseletének sajtótájékoztatóján pénteken, Miskolcon.

    Kordás László hangsúlyozta, hogy a szakszervezeteknek alkalmazkodniuk kell a munka világában megváltozott viszonyokhoz és ezzel magyarázta a szakszervezeti tömörülés létrehozását is. A hatékonyság javulását szolgálja, hogy az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége egybeolvadt, a  Szakszervezetek Együttműködési Fóruma pedig tagszervezetként csatlakozott az új formációhoz. A szövetség mögött több mint 200-220 ezer tag van – hangsúlyozta az elnök.

    A szakszervezeti vezető elfogadhatatlanak és tarthatatlannak mondta, hogy a közszférában 2008 óta nem volt általános bérfejlesztés, és 2017-ig erről nincs is szó, mindösszesen egyes csoportoknak az életpálya-modell bevezetésével emelkedhet a fizetése.

    „Az állam a saját alkalmazottait sem becsüli meg” – hangoztatta a szakszervezeti elnök.

    A szakszervezeti törekvések között kiemelte, hogy a minimálbér nettó értékének el kell érnie a létminimumot, mert most 20 ezer forinttal alacsonyabb. Az egyedülállók létminimumának szintje 87 500 forint, míg a nettó minimálbér 68 ezer forint.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kordás László: Hatékonyabbá kell tenni a szakszervezeti érdekképviseletet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector