Startlaphoz Csatlakozz!

Az utolsó két hónap bérkifizetéseire már nem lesz fedezet?

A Budapesti Kamaraszínház dolgozói megkapták elmaradt béreiket

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 07. szombat, 12:50

A Budapesti Kamaraszínház dolgozói megkapták négyhavi elmaradt bérüket - közölte a színház tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. szóvivője, Zicherman Zsolt.

    Németh Kristóf a Budapesti Kamaraszínház művészeti tanácsa nevében elmondta: tárgyalásokat kezdtek a vagyonkezelővel egy új gazdasági modell felépítéséről, amely a színház továbbélését biztosíthatná.
    Zicherman Zsolt tájékoztatása szerint a színház dolgozói decemberi, januári, februári és márciusi elmaradt fizetésüket kapták most meg.

    A Budapesti Kamaraszínházat működtető, százszázalékos állami tulajdonban lévő cég végelszámolással történő megszüntetéséről egy hónapja döntött az MNV Zrt., mert nem látta biztosítottnak a színház finanszírozását.

    A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) február végén átcsoportosított ugyan 147 millió forintot a színháznak az évad befejezésére, ám ez a csökkentett támogatás az MNV Zrt. szerint a tavaszi évad befejezéséig sem elegendő, és nincs biztosítva a színház őszi évadjának finanszírozása sem.

    Zicherman Zsolt korábban azt mondta: a vagyonkezelő azért döntött a társaság végelszámolási eljárás keretében való megszüntetése mellett, hogy legyen elég pénz a kifizetésekre. „A színház érdekeit tartottuk szem előtt a végelszámolási eljárás elindításával, ugyanis ha elfogy a pénz és felszámolás alá kerül a társaság, akkor teljesen más helyzet alakul ki, amely senkinek nem lett volna kedvező" - tette hozzá a szóvivő.

    Felidézte, hogy a végelszámoló március 7-én vette át az irányítást a színház felett, ő vizsgálja meg, hogy mire van elég pénze a társaságnak és milyen kifizetések élveznek elsőbbséget.

    A teátrumot eddig irányító Szűcs Miklós elmondta, hogy a NEFMI által február végén megítélt támogatás végre megérkezett a színházhoz, elkezdték az elmaradt bérek átutalását.

    Tájékoztatása szerint minden előadás műsoron maradhat a szezon befejezéséig, a minisztériumi forrás a jegybevétellel és a társasági adókedvezménynek köszönhetően befolyó céges támogatással együtt május végéig elég lesz. Bár a szerződések július 31-ig szólnak, az utolsó két hónap bérkifizetéseire már vélhetően nem lesz fedezet - mutatott rá Szűcs Miklós, aki szerint a színházat valószínűleg bezárják.
    Mint fogalmazott, körülbelül 100-150 millió forinton múlik a teátrum sorsa. Bár a VI. és a VII. kerülettől kaptak korábban ígéretet támogatásra, ám az az összeg nem lenne elég a színház működéséhez december végéig.
    Németh Kristóf színész a Budapesti Kamaraszínház művészeti tanácsa nevében az MTI-nek azt mondta: mivel anyagi fedezet hiányában nem fogják tudni teljesen befejezni az évadot, a vagyonkezelővel tárgyalni kezdtek egy új koncepcióról és gazdasági modellről, amely esélyt adhatna arra, hogy a színház valamilyen formában tovább működjön. Az új üzleti modell felállítását a vagyonkezelő is támogatja, minden szakmai segítséget megkapnak - tette hozzá.
    Németh Kristóf hangsúlyozta, hogy a művészeti tanács a fővárossal és a minisztériummal is tovább folytatná a tárgyalásokat.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Budapesti Kamaraszínház dolgozói megkapták elmaradt béreiket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector