Startlaphoz Csatlakozz!

MSZ EDDSZ: Gaskó István nem elnöke 2011.december 21. óta a VDSZSZ-nek!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. január 19. csütörtök, 15:24
Sajnáljuk, hogy erről elfelejtette tájékoztatni saját tagságát, a LIGA konföderációt és a közvéleményt.

     2011. december 21-én személyes nyilatkozata szerint belépett az EDDSZ Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Alapszervezetébe, és e szervezet, valamint az Izsófalvi Alapszervezet 2012. január 10-én az MSZ EDDSZ országos elnökének jelölte.
Kénytelenek voltunk soron kívüli törvényességi vizsgálatot kezdeményezni  a Fővárosi Főügyészségen.

Fővárosi Főügyészség
Budapest

Tisztelt Főügyészség!

    Alulírott dr. Cser Ágnes, mint a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ 1051 Budapest Nádor u. 32.) törvényes képviselője soron kívüli vizsgálatot kezdeményezek a Gaskó István elnök ellen (Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája 1146 Budapest Ajtósi Dűrer sor 27/a) az MSZ EDDSZ-t érintő tevékenysége körében.

    1. Kérem a t. Fővárosi Főügyészséget, hogy törvényességi felügyeleti jogkörében állapítsa meg, hogy az MSZ EDDSZ tagsági jogviszonya a LIGA Szakszervezetek konföderációban tagdíj nemfizetés címén a LIGA Szakszervezetek Alapszabályának II/2.2, pontban foglalt szabálya szerint automatikusan megszűnt 2011. október 15-én.

    2. Kérem a t. Fővárosi Főügyészséget, hogy szólítsa fel a LIGA Mandátumvizsgáló Bizottságot (MVB) e nyilatkozat elkészítésére, valamint arra, hogy a II/2.1. pont alapján a MVB jelentse be a LIGA Tanács soron következő ülésén a tagsági jogviszony tagdíj nemfizetés miatti automatikus megszűnését 2011. október 15-vel.

    3. Kérem a t. Fővárosi Főügyészséget, hogy állapítsa meg, hogy Gaskó István nem elnöke a VDSZSZ-nek (Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás 1146 Budapest Ajtósi Dűrer sor 27/a.) a szakszervezet 2011. december 30-ig hatályos, illetve a december 30-án módosított alapszabálya II.3.8. pontja alapján. (A december 30-ig hatályos szöveg: „A tisztségviselő egyidejűleg más szakszervezet tagja nem lehet.”
A december 30-tól hatályos szöveg: „A tisztségviselő egyidejűleg más konföderációhoz tartozó szakszervezet tagja nem lehet.”)

    5. Kérem a t. Fővárosi Főügyészséget, hogy állapítsa meg, hogy Gaskó István Alapszabály és jogellenesen létesített MSZ EDDSZ tagsági jogviszonyt. 2012. január 13-án meghívás nélkül harmadmagával megjelent az MSZ EDDSZ székházában az ATV ülésen ahol felmutatta EDDSZ tagsági igazolványát és közölte, december 21-én tagsági jogviszonyt létesített a miskolci EDDSZ Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Alapszervezetében.

    6. Kérem a t. Fővárosi Főügyészséget, hogy állapítsa meg, hogy Gaskó István 2012. január 10-ei MSZ EDDSZ országos elnöknek való jelölése az EDDSZ Semmelweis Kórház-Rendelőintézet Alapszervezete Miskolc és a Pszichiátriai Szakkórház és Betegotthon Izsófalva EDDSZ Alapszervezete részéről Alapszabály és így jogellenes, mely jelölést a mai napig nem vonták vissza.
Mellékelem dr. Török Pál alapszervezeti elnök részére írott levelemet, melyben az Alapszabály által előírt dokumentumokat kérem megküldeni. Ugyanezen levélben arra hívom fel a figyelmét, hogy Gaskó István ezek szerint kizárta magát a VDSZSZ tisztségviselői sorából, mivel az Alapszabályukat megsértette. A december 30-án módosított VDSZSZ Alapszabály szerint is kizárta magát a VDSZSZ tisztségviselői köréből is, mivel az MSZ EDDSZ álláspontunk szerint – 2011. október 15. óta nem tagja a LIGA konföderációnak, így a 2011. december 30-ai módosított VDSZSZ Alapszabály rendelkezésébe is ütközik az MSZ EDDSZ tagsági jogviszony létrehozatala, kivéve ha Gaskó István 2011. december 21. előtt lemondott a VDSZSZ elnöki tisztségéről.

    7. Gaskó István a LIGA konföderáció elnökeként az MSZ EDDSZ AT 2011. szeptember 17-ei testületi döntését nem hajlandó tudomásul venni, miszerint az MSZ EDDSZ nem kívánja a LIGA konföderáció tagságával együtt járó tagdíjat megfizetni, ily módon kívánja tagságát megszüntetni.

    8. Gaskó István az MSZ EDDSZ hozzájárulása nélkül és kifejezett elutasítása ellenére az MSZ EDDSZ javára a VDSZSZ részéről tagdíjat fizetett be a LIGA konföderáció számlájára. A jogcím nélküli befizetést elutasító és annak visszautalását kezdeményező levélre a mai napig nem érkezett válasz.

    9. Az MSZ EDDSZ elnökeként többízben levélben kértem a LIGA elnökét és a MVB és a Számvizsgáló Bizottság (SZVB) elnökeit, hogy tagsági jogviszonyunk megszűnését állapítsák meg, és az erre vonatkozó nyilatkozatot állítsák ki részünkre.
Gaskó István a mai napig meggátolja a LIGA Alapszabályának érvényesülését és annak végrehajtását, így megakadályozza az MVB és az SZVB Alapszabálynak megfelelő működését, hogy szakszervezetünk tagsági jogviszonyának automatikus megszűnését megállapítsa, és arról a LIGA Tanácsot tájékoztassa.

    10. Az MSZ EDDSZ AT 2011. szeptember 17-ei döntésével az önálló konföderáció létrehozásáról is döntött, melyre 2011. december 17-én került sor. Az ülésen meghívásra Gaskó István is jelen volt. Személyesen hallotta a csaknem egyhangú döntést a 7. Szövetség létrehozásáról. Ezen az ülésen Gaskó István ismételten felajánlotta a 2012. évre vonatkozó tagdíj ajándékként való megfizetését a VDSZSZ részéről az MSZ EDDSZ javára. Személyesen hallotta az ezt elutasító döntést.

    11. Gaskó István 2011. december 17-én az MSZ EDDSZ AT ülésén korábban írásban tett a LIGÁ-val való koalíciós együttműködési ajánlatunkat egyszemélyes nyilatkozatával elutasította, annak ellenére, hogy kezdeményezésünket nem terjesztette sem a LIGA Elnöksége, sem a Tanácsa elé. Ezzel elvonta e testületek hatáskörét.

    12. Kérem a t. Fővárosi Főügyészséget, hogy vizsgálja ki Gaskó István jogellenes és megbízás nélküli képviselet folyamatos gyakorlását, mellyel az MSZ EDDSZ-t a LIGA tagszervezeteként tünteti fel. E magatartásával az MSZ EDDSZ tagjai között zavart kelt.

    Kérem, hogy a t. Fővárosi Főügyészség szólítsa fel Gaskó Istvánt, a LIGA elnökét az Alapszabály I/3. a. b. és c. pontja alapján, hagyjon fel az MSZ EDDSZ tevékenységébe való beavatkozással, beleegyezése nélküli nevében és helyette való eljárással, és tartsa tiszteletben az MSZ EDDSZ függetlenségét. E követelmények természetesen csak 2011. október 15-ig álltak fenn Gaskó Istvánnal szemben, mivel 2011. október 15-ei LIGA tagsági viszony megszűnését követően az MSZ EDDSZ, mint volt LIGA tagszakszervezet képviseletében való eljárás már nemcsak Alapszabály, hanem jogellenes is.

    Gaskó István 2012. január 9-én dr. Szócska Miklós államtitkárral tárgyalt az MSZ EDDSZ képviselete ügyében, tudtunk, beleegyezésünk és meghatalmazásunk nélkül. Sőt az MSZ EDDSZ ATV tagjai előtt kijelentette, hogy a kormány nem fog tárgyalni dr. Cser Ágnessel.
Az erre vonatkozó személyes nyilatkozatáról hangfelvétel áll rendelkezésre.

Budapest, 2012. január 19.

Tisztelettel
dr. Cser Ágnes

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MSZ EDDSZ: Gaskó István nem elnöke 2011.december 21. óta a VDSZSZ-nek!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector