Startlaphoz Csatlakozz!

A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének és az Egységes Közlekedési Szakszervezetnek a közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. március 04. hétfő, 13:01
Nyílt levél a BKV Zrt vezérigazgatójának!

   Áldatlan állapotok uralkodnak a BKV Zrt-nél. A munkáltató több esetben visszaélve helyzetével olyan nyomást gyakorol a munkavállalók felett, mely egyre nagyobb elkeseredettséget vált ki. A műszaki meghibásodások csökkentését a dolgozók megfélemlítésén keresztül szeretnék megoldani. Ismerős mindenki számára a BKV Zrt járműveinek állapota, mégis úgy tűnik ennek levét a dolgozók és az utasok isszák meg.
Konkrét példákkal tudjuk alátámasztani azokat az eseteket, amikor a munkáltató teljesen indokolatlanul egy-egy dolgozó beosztását megváltoztatja. Előfordul, hogy a munkavállalóval szemben azért jár el a munkáltató, mert a jármű fűtésének hibája miatt a kocsi garázsba kerül és ennek egyik következményeként a menet kimarad. További büntetésként jelenik meg, hogy magas menetkimaradási mutató esetén elveszik a beosztást és súlyos tízezrekkel büntetik a dolgozót. Minden előzetes vizsgálat és kontroll nélkül azt feltételezik, hogy a BKV Zrt munkavállalója szándékosan akadályozza a szolgáltatás teljesítését.

A mai magyar valóságban ott tartunk, hogy a munkavállalók nem merik beírni a hibákat, mert a rendszeresen visszatérő műszaki hibának az ismételt jelzése is büntetéssel járhat. Betegek sem lehetnek a dolgozók, mert ennek a következménye is a beosztás elvétele.
A közösségi közlekedésben sokkal szigorúbb feltételek betartását, betartatását követelik meg. Senkinek sincs joga, hogy bárkit is ezeknek a szabályoknak a felrúgására kényszerítsenek!

    Kiadó: Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezet - Egységes Közlekedési Szakszervezet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének és az Egységes Közlekedési Szakszervezetnek a közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector