Startlaphoz Csatlakozz!

Ennyit ért a rezsicsökkentés

A lakhatási szegénység 2013-ban tovább mélyült, másfél millióan élnek lakhatási szegénységben, a szakpolitikai intézkedések - rezsicsökkentés, lakásfenntartási támogatás - pedig nem nyújtottak érdemi segítséget. A költségvetés lakhatási kiadásainak mintegy harmada jutott szociálpolitikai szempontból célzott programokra, túlnyomó részéből a közép- és felső osztálybelieket támogatták - derül ki a Habitat for Humanity Magyarország a lakhatási szegénységről szóló, ma bemutatott elemzéséből.

Bővebben




Seattle-ben amerikai csúcsra, 15 dollárra emelték a minimális órabért

A seattle-i önkormányzati tanács egyhangúlag megszavazta, hogy a városban 15 dolláros (a jelenlegi árfolyamon csaknem 3400 forintos) minimális órabért vezessenek be, ami messze a legmagasabb lesz az Egyesült Államokban - közölte kedden a CNNMoney hírportál.

Bővebben




Hogyan tovább a téli közmunkaprogram után?

A vegyes felhangokkal övezett téli közfoglalkoztatási programban, amely április elsején zárult, országosan kétszázezren vettek részt, s ebből százezren képzésben is részesültek. A kormány döntése alapján a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) által szervezett alapkompetencia (írás-olvasás-számolás) és felzárkóztató képzésekbe (7-8. osztály) 52 ezer főt vontak be, míg a fennmaradó közel 50 ezer személy OKJ-s szakképzését és betanított munkára képzését más intézetek biztosították – írja a Hetek.

Bővebben




Gyorsan javítsuk a hibás szja-bevallást!

 Érdemes az elmaradt bevallást pótolni, a rosszul beadottat korrigálni. Kisokos az adózói javításról, önellenőrzésről, adóhatósági javításról, a „felhívás önellenőrzésre” nevű intézményről – írja az ado.hu.

Bővebben




Tárgyalásokat kezdeményez a Magyar Szakszervezeti Szövetség az új kormánnyal

 A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) Orbán Viktor miniszterelnöknek jelezte, hogy több kérdésben szeretnének azonnali tárgyalásokat kezdeni a hamarosan felálló új kormánnyal, de azt is elképzelhetőnek tartják, hogy komoly egyeztetések után középtávú, több éves megállapodást kössenek a munkavállalókat érintő kérdésekben.

Bővebben




Az Alapjogokért Központ a Munka törvénykönyvének módosítását javasolja

A Munka törvénykönyvének módosítását javasolja az Alapjogokért Központ annak érdekében, hogy azok is élhessenek szavazati jogukkal, akik vasárnap, adott esetben a voksolás teljes ideje alatt dolgoznak.

Bővebben




A többség nem takarékoskodik a nyugdíjas évekre

A magyarok kétharmada gyakran szokott gondolkodni azon, hogyan tudna jobban takarékoskodni. Sokan mérlegelnek és összehasonlítják a különböző banki ajánlatokat és tájékozódik a lehetőségeikről, mielőtt valamelyik termék mellett döntenek – írja a 168 óra.

Bővebben




Érdemi tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal a Magyar Szakszervezeti Szövetség

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a választásokat megelőzően megfogalmazta és közzé tette a következő kormánnyal szembeni elvárásait. A „Milyen legyen Magyarország következő 4 éve?” című dokumentumban 14 pontban foglaltuk össze a célokat, és követeléseket.

Bővebben




Lehet foglalkoztatni pihenőnapok nélkül?

 Egy ismerősöm három műszakos munkarendben dolgozik. Elvileg a hétvégéjük szabad lenne, de minden hónapban egy napon az ebédidőt kell ledolgozniuk amit egy szombati napon teljesítenek, a többi szombaton és vasárnap kötelező bemenni és aki nem megy be annak vagy szabadságot írnak(!) vagy elküldik. Minden kérdésre vagy panaszra az a válasz fentről, hogy akinek nem tetszik vagy tud jobbat az ne ide jöjjön holnaptól dolgozni. Pihenőnapok nélkül folyamatosan dolgoztathatnak három műszakos munkarendben foglalkoztatott embereket munkaidő keretre való hivatkozással akár egész évben is?

Bővebben




Öt dolog, ami szigorúan tilos az első munkahelyen

 A diplomaosztók után pályakezdő nők ezrei állnak munkába, sokuknak már sikerült is elhelyezkedniük valahol. Mire érdemes vigyázni az első munkahelyen? – olvasható az eduline.hu oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector