Startlaphoz Csatlakozz!

Félmillióval nőtt a szegények száma 2010 óta

A legfrissebb adatok szerint tovább nőtt az anyagilag nélkülözők száma Magyarországon: a 2010-es 2,13 millióról tavaly 2,62 millióra – írja az mfor.hu.

Bővebben




ÉSZT: azonnal hívják össze a Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanácsot

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) aggodalmát fejezi ki, és tiltakozik a Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere által, 2014. június 16-án előzetes egyeztetés nélkül benyújtott felsőoktatási salátatörvény miatt!

Bővebben




Az új agrártámogatási rendszer munkahelyek tízezreit veszélyezteti

  Személyes megbeszélést kezdeményez a nagyobb agrárüzemek érdekképviselete, a MOSZ Lázár János miniszterrel, ugyanis a Miniszterelnökség vezetője által felvázolt új agrártámogatási rendszer veszélyezteti munkahelyek tízezreit, társas gazdaságok jövőjét – olvasható a Szabad Földben.

Bővebben




Álláskereséshez nyújt segítséget munkanélkülieknek az Ökumenikus Segélyszervezet új programja

A sikeres álláskereséshez nyújt a jövőben ingyenes segítséget munkanélkülieknek, köztük pályakezdő fiataloknak az Ökumenikus Segélyszervezet a szerdán elindított Soproni Jóleső Segítség elnevezésű program keretében.

Bővebben




Feljelentheti a szakszervezet a Szegedi Közlekedési Kft.-t

A sztrájkkészültségben lévő Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete közleményben jelentette be, hogy feljelenti a bíróságon a Szegedi Közlekedési Kft.-t, amennyiben továbbra sem tesznek eleget a sztrájktörvényben előírt kollektív munkaügyi vita egyeztetési kötelezettségének – írja a Index.

Bővebben




Szociális juttatásból egészítik ki a jövedelmeket Magyarországon

Minden nyolcadik munkaképes korú magyar számára a társadalmi védőháló biztosította megélhetésének több mint felét 2011-ben – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A köztisztviselőnek kerül majd a legtöbbe a tárcák költözése

{subtitle } Nem számíthatnak lakásra, lakhatási támogatásra a minisztériumi dolgozók {/subtitle}
 Semmi sem jár a kormány döntése alapján vidékre költöző minisztériumaikat követő közhivatalnokoknak. A kiszámítható életpálya ígéretével kecsegtető, 2011-ben elfogadott közszolgálati tisztviselői törvény szerint legalábbis a minisztériumi dolgozók lakásra, lakhatási támogatásra nem számíthatnak – írja a Népszabadság.

Bővebben




Elkerülhetetlennek látszik a hanyatlás folytatódása

 Akár reménytelennek is tekinthetjük a világ legnagyobb jegybankjainak harcát a deflációs veszély ellen, miután több tényező egymást erősítve járul hozzá az árak vészterhes csökkenéséhez.

Bővebben




Nem látják szívesen a munkanélkülieket

 Betegségek, fizikai gyengeség, a képzettség- vagy a megfelelő ruházat hiánya, önértékelési problémák. Ezek jellemzik leginkább azokat az embereket, akik tartósan nem találnak állást. Az Út a piaci munka világába című kétéves projekttel a Budapest Esély Nonprofit Kft. azoknak próbált segíteni, akik hosszú ideig nem találtak munkát. Háromszáz dolgozót vizsgáltak, a projektbe 61 embert vontak be. A cél az volt, hogy a közmunkásokat, segélyen élőket a nyílt munkaerőpiacon helyezzék el. Végül 12-en támogatással kötöttek szerződést, 8-an önállóan elhelyezkedtek. Mint kiderült, a munkanélküliség okai között szerepel, hogy nem éri meg messzebbre utazni az ajánlott fizetés miatt, vagy nincs megfelelő tömegközlekedés a környéken. Másoknál az volt a gond, hogy túl sokan keresnek munkát, miközben alig van álláslehetőség – írja a Népszava.

Bővebben




A szülésznők a három műszakos munkájukért 100-120 ezer forintot kapnak

 Jövő hónaptól választhat a kismama, ha az orvos megállapítja a terhességet, marad a nőgyógyász kezelésében, vagy inkább szülésznőt kér meg arra, ő kísérje végig a kilenc hónapon. A szülészorvosok és a szülésznők azonban úgy vélik, nem egymástól külön, hanem egymással együtt kell dolgoznia a két embernek. Az első három hónapban - de később is - olyan problémák is felmerülhetnek, amelyek meghaladják a szülésznők képzettségét – olvasható a Népszavában.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector