Startlaphoz Csatlakozz!

Szenior munkaerő

Érdemes időseket alkalmazni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 07. csütörtök, 17:53

A szenior munkaerő foglalkoztatásának legnagyobb előnye: tanulhatsz idősebb kollégáidtól - hívja fel a figyelmet a Hays közleménye.

   Nincs menekvés a tény elől: a korábbi nyugdíjkorhatárokhoz viszonyítva mind többen és többen fogunk hosszabb időn keresztül dolgozni - olvasható a közleményében. A Hays toborzási szakértői szerint az idősebb korosztályt képviselő munkavállalók taníthatnak nekünk egy-két dolgot a munka világáról – és ha hajlandóak vagyunk odafigyelni rájuk, abból sokat profitálhat karrierünk.
 
   „A cégeknek muszáj lesz alkalmazkodniuk a korosodó munkaerőhöz, a munkavállalók pedig felnézhetnek idősebb kollégáikra és tanulhatnak tapasztalataikból” – mondja Alistair Cox, a Hays vezérigazgatója, aki ezt a kérdéskört vizsgálja nemrég publikált LinkedIn Influencer blogposztjában.
 
   Egyes szektorokban, mint a gyártás, szállítmányozás, egészségügy és az oktatás, jelentősen magasabb az idősebb dolgozók aránya, mint más területeken, így amikor ezek az emberek nyugdíjba mennek, kiugró mértékű készséghiány keletkezik. Ám a munkáltatók addig is profitálhatnak abból az átfogó tudásból, amivel ez a tapasztalt munkaerő nap mint nap gazdagítja munkáját.
 
   Ha egy vállalat elveszíti ezt a tudásanyagot, azzal versenyelőnyt is veszít, hiszen az idősebb alkalmazottak remekül tudják tréningelni a fiatalabbakat, megosztva évtizedes bölcsességüket az új generációval.
 
   Ne szalasszuk el a lehetőséget, hogy kiaknázzuk a csapat szenior kollégáinak tehetségét és tudását abban a tekintetben is, hogy átadják a know-how-t a többi dolgozónak. Általában olyan kis- és középvállalkozásoknál fordul elő, hogy idősebb szakembereiket kérik meg, hogy házon belüli tréningeket tartsanak fiatalabb társaiknak, melyek nem rendelkeznek elegendő erőforrással külsős tréningek igénybevételéhez.
 
   „Az elöregedő társadalmakban az embereknek hosszabb ideig kell dolgoznia, ezért méretétől függetlenül minden cégnek használnia kellene ezt a potenciális tréning erőforrást. Ennek fel nem ismerése pazarlás” – véli Alistair Cox.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Érdemes időseket alkalmazni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector