Startlaphoz Csatlakozz!

Fizetős ellátásokból szereznének pénzt a kórházak

A legfontosabb feladatok közé sorolta a térítés ellenében végzett egészségügyi szolgáltatások bevezetésének támogatását az állami fenntartású intézményekben a Magyar Kórházszövetség - írta a Napi Gazdaság. A lap csütörtöki számában Velkey György, a szövetség elnöke arról beszélt, hogy szerintük az utóbbi időben nőtt a piaci kereslet a magánszolgáltatások iránt, a betegmenedzsmentet érintő átrendeződések pedig lehetővé teszik az alulfinanszírozott intézmények számára, hogy jelentős magánforgalmat hozzanak be a kórházakba.

Bővebben




A haza nyugdíjasok nem tudnak évente finanszírozni egy egyhetes nyaralást

 A magyar nyugdíjasok mindössze ötödakkora összeget költenek üdülésre, mint az európai átlag - derül ki a CIG Pannónia életbiztosító legfrissebb, hazai és nemzetközi statisztikákat feldolgozó elemzéséből.

Bővebben




12 óra egy helyben ülve, stresszes munkával

 35 fokos melegben dolgozunk napi nyolc, néha tizenkét órát a számítógép képernyője előtt ülve, napi egy illetve 12 órában két munkaközi szünettel. Postanet ügyintézőként dolgozom, pénzzel, közvetlen kapcsolatban az ügyfelekkel. A munkakör finoman szólva stresszes, a munkakörülmények borzalmasak. A csoportvezető mondja meg, hogy mikor vehetem ki a munkaközi szünetet, ami körülbelül munkakezdés után 4-5 órával lehetséges. Merev tartásban, szűk helyen ülünk, ami a megemelt dobogó miatt balesetveszélyes. A székem már többször lesett, szerencsére nem velem. 56 éves vagyok, állandóan fáj a hátam és a derekam. Megnyomorodunk az embertelen körülmények miatt. Lehet-e 12 órás műszakra kötelezni bennünket állandó stresszben, pénztárosként?

Bővebben




Nagyon sokat kell dolgozniuk a magyaroknak

 A románok, a görögök és a magyarok dolgoznak a legtöbbet Európában - állítja a francia Coe-Rexecode felmérése. Az intézet a „valódi” munkaórákat mérte, vagyis a hivatalos munkaidőből levonták a betegszabadságokat, gyerekek miatt kivehető szabadságokat, sztrájkokat – írja a Világgazdaság.

Bővebben




A túlképzés a szakképzettek eltűnéséhez vezethet

   A magyar munkaadók körében végzett Manpower-felmérés szerint hazánkban a globális átlagnál jóval nehezebb megfelelő munkaerőt találni: Magyarországon a munkaadók 45 százaléka, míg világszerte 36 százaléka panaszkodott szakemberhiányra. A felmérés szerint a szakmunkás munkakört tudják a legnehezebben betölteni a munkaadók. Egyre több gazdasági szegmensben jelenik meg a munkaerőhiány – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Buzásné Putz Erzsébet, a Mérnökök és Technikusok Szakszervezetének elnöke

„Az elmúlt hónapokban egy stratégiát dolgoztam ki az ÉSZT működtetésére a 2014-2020 közötti időszakra. A taglétszámbővítéstől kezdve a kommunikáción, az oktatáson, a kapcsolatrendszer erősítésén keresztül szinte minden területre igyekeztem a célokat megfogalmazni, és azt is, hogy mit és hogyan kellene csinálni. Ez természetesen stratégia, amit részleteiben meg kellene valósítani. Hosszú időt vett igénybe az elfogadtatása, pedig a 24. órán túl vagyunk, hogy ezzel a közvélemény elé ki tudjunk lépni, és azt megfelelően kommunikálni. Azt vallom, hogy nem minden pénz kérdése, hanem hozzáállásé is, hogy mit hogyan valósítunk meg” – mondta a szakszervezetek.hu-nak Buzásné Putz Erzsébet. Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés alelnöke kifejtette: „Egyetlen komoly érv szólt amellett, hogy nem csatlakoztunk a Magyar Szakszervezeti Szövetséghez. Úgy éreztük, hogy abban a nagy létszámú új konföderációban elveszne az ÉSZT-hez tartozó tagszervezetek érdekképviselete. Emellett azt láttuk, az alapítóknak nem volt megfelelő elképzelése arról, hogy hogyan, milyen elvek alapján működik majd a szerveződés. Amikor a döntés előtt álltunk, sok kérdést feltettünk, amelyekre nem kaptunk választ. Én továbbra is vállalom az álláspontom, hogy az ÉSZT létszámában ugyan nem nagy konföderáció, de olyan lehetőségeket teremt számunkra, amilyeneket máshol nem kapnánk meg.”

Bővebben




Munkásszállókat építene Oroszlány önkormányzata

Az oroszlányi önkormányzat munkásszállóvá alakíttat két tulajdonában lévő épületet, melyekben összesen közel 250 ember helyezhető el - erről döntött keddi ülésén a képviselő-testület.

Bővebben




Egyetemi szerepvállalás a Lépj és Maradj! kezdeményezésben

A régiós elvándorlás megállítását, az egyetemistáknak, munkavállalóknak szóló lehetőségek megismertetését szolgáló együttműködés kiszélesítésén immár közösen dolgozik a Lépj és Maradj! - Nők a Dél-Dunántúli régióért kezdeményezés és a Pécsi Tudományegyetem (PTE). A kampány részeként a felsőoktatási intézmény saját karrier-tanácsadási és munkalehetőségei bemutatásával, valamint közös programok kialakításával szeretné a régió munkaerő-megtartó erejét növelni.

Bővebben




Problémák a SZÉP-kártya elfogadásánál

 A panziók 41,6 százaléka máig nem használja ki a 2012 eleje óta
számukra is rendelkezésre álló lehetőségeket. Ezt mutatja a cafeteriatrend.hu 169 szálláshely megkérdezésével született felmérése.

Bővebben




66 év és 3 hónap után kötelező lesz nyugdíjba menni

Több mint 3 millió olasz közalkalmazottat érint a Matteo Renzi vezette olasz kormány közigazgatási reformcsomagja, amelyet Giorgio Napolitano államfő fenntartásokkal írt alá a szerdai olasz újságok értesülései szerint.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector