Startlaphoz Csatlakozz!

Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata: Szolidaritási nyilatkozat a civilekért

A Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata egy közleményben aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a kormány hétről hétre megsérti a sajtószabadságot, és intézkedéseiben hátráltatja a hátrányos helyzetű csoportok, a szegénység elleni önszerveződések munkáját. Ezért arra kérik az illetékeseket, hogy függesszék fel beavatkozásukat az erre irányuló pályázati forrásokkal szemben. Ahogy fogalmaznak, Magyarországnak bocsánatot kérő diplomáciai magatartást kell tanúsítani Norvégia felé.

Bővebben




Barroso: a növekedésre és a munkahelyekre kell összpontosítani

 Az európai parlamenti választások üzenete, hogy a polgárok növekedést és munkahelyeket akarnak Európában, és a tagállamok kormányainak erre kell összpontosítaniuk - mondta José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke kedden Budapesten.

Bővebben




Szabadságengedély használat

 „Szabadságengedély” nevű nyomtatvány használata kötelező-e? Ha igen, akkor a munkáltató által elrendelt szabadságok esetében is használni kell, vagy csak a munkavállaló kérésére kiadott szabadságnál? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Tizenötezerrel kevesebben vagyunk, mint az év elején

 2014 első négy hónapjában 28 318 gyermek született, 2,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 43 224 volt, ami 3,7 százalékos csökkenést jelent 2013. január–áprilishoz viszonyítva. A természetes fogyás 14 906 fő volt, 2478-cal kevesebb az egy évvel korábbinál – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Munkaerő-kölcsönzés a vagyonvédelemben

  Vagyonvédelmi Felügyeleti Hatóság létrehozását sürgeti a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetsége, mert még mindig sok a feketén dolgoztató, a munkát továbbpasszoló végtelen alvállalkozói lánc. Illetve mivel az utóbbi már bejelentésköteles, az új trükk a kölcsönzés, írja a Népszabadság.

Bővebben




Július elseje: a közszolgálati tisztviselők napja és a Semmelweis nap

Július 1-jén - immár hagyományosan - mintegy százezer közszolgálati tisztveselő számára munkaszüneti, a szolgáltatásaikat igénybe vevők számára ügyintézésmentes nap lesz. Az egészségügyi dolgozók szintén pihenhetnek.

Bővebben




Tanárok nyári munkán: kiment a divatból

 Erika általános iskolásoknak matematikát és fizikát tanít 30 éve, és ugyanennyi ideje dinnyézik. A Dél-baranyai Csányoszrón élő asszony a vakáció nagyját férje örökölt birtokán tölti. A 49 éves férfi őstermelő, tíz hektáron szántóföldi növényeket, egy hektáron dinnyét termel. Utóbbi dologigényes kultúra, ha az asszony nem segítene, napszámosokat kellene fogadni, s úgy nem érné meg, állítja a kétgyermekes házaspár – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Az egészségügyi ellátók nagyobb része még nem szolgáltatott adatot dolgozóiról

  Az adatközlésre kötelezett több ezer egészségügyi intézmény kevesebb mint fele juttatta el eddig a kért adatokat az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz (OTH). A dokumentumok benyújtási határideje egy hét múlva, július 1-jén jár le - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) keddi közleményében.

Bővebben




150 európai vállalat a fiatalok munkanélkülisége Ellen

Az elmúlt 1 évben 5 000 fiatalnak biztosított állást illetve munkatapasztalat-szerzési lehetőséget Európa-szerte a Nestlé Ifjúsági Kezdeményezés. Most több mint 150 partnerét és beszállítóját is bevonja a cég, hogy hozzájáruljon a fiatalok körében tapasztalható magas munkanélküliségi arány csökkentéséhez Európában.

Bővebben




Milliárdokat pazarolt el a kormány a nagy mentőakcióval

A kormány milliárdokat ölt tavaly a pápai, a kaposvári és a gyulai húsüzembe, hogy megmentse azokat az összeomlástól. Rengeteg közpénz veszett el, sok munkahelyet így sem sikerült megmenteni, és a cégek hitelezői, beszállítói is milliárdokat buktak – írja a HVG.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector