Startlaphoz Csatlakozz!

Tízből kilencen nem vesznek ki 150 ezer forint készpénzt havonta

Az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége nem befolyásolta jelentősen a hazai fizetési szokásokat - közölte a MasterCard kártyatársaság a májusban készített felmérésének megállapítását hétfőn az MTI-vel.

Bővebben




Kötetlen munkaidő: lehetséges-e bármilyen munkakörben?

Bármilyen munkakörben alkalmazható kötetlen munkaidő? Szükséges-e a bevezetéséhez munkaszerződés-módosítás? Az Adózóna olvasójának kérdéseire dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Bővebben




A sok változás miatt van nehéz évük a tanároknak

 Érdekük lesz a tanároknak és óvodapedagógusoknak részt venni a pedagógus kar munkájában, amelynek módja lesz hatékonyan beleszólni az oktatás ügyeibe - nyilatkozta a Világgazdaságnak a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter.

Bővebben




Hatnapos sztrájkba kezdenek a francia légi irányítók

Holnaptól hatnapos sztrájkba kezdenek a francia légi irányítók, ami több Magyarországról induló, vagy ide érkező járatot is érinthet. Érdemes mindenkinek előre tájékozódnia, mert a munkabeszüntetés a francia légtéren áthaladó gépeket is hátráltathatja – írja a vs.hu.

Bővebben




Az alacsonyan képzettek helyezkednek el a legnehezebben

Az alacsonyan képzett munkavállalók számára a legnehezebb az elhelyezkedés, még a pusztán a legalapvetőbb képzettséget igénylő munkákat is inkább közepesen végzett emberek kapják, a magasan képzettek helyzete némely területeken pedig egyenesen javult - derül ki az Európai Bizottság hétfői közleményéből.

Bővebben




A minimálbérnek a szegénységi szint felett kell lennie

A minimálbérnek a szegénységi szint felett kell lenni – mondta Ján Richter. A munka- és szociálisügyi miniszter a TA3 hírtelevízióban pontos összeget nem jelölt meg, de szakemberek szerint ez 400 euró körül mozoghat.

Bővebben




A NAV-nál dolgozhatnak feketén

Egy biztonsági őr beszámolója alapján kérdeztünk rá az adóhatóságnál, vajon ellenőrzik-e, hogy be vannak-e jelentve, akik különböző munkákat végeznek náluk – olvasható az fn.hir24.hu-n.

Bővebben




Kártérítés: szándékosság vagy gondatlanság?

  Mind a munkáltatók, mind a munkavállalók gyakran kérdezik azt tőlem - mint gyakorló munkajogi ügyvédtől - hogy milyen összegű kártérítést követelhető a munkavállalótól. A bíróságnak, abban az esetben, ha megállapítja, hogy a munkavállaló magatartása felróható, azaz nem úgy jár el, ahogyan az az adott helyzetben elvárható lett volna, vizsgálnia kell azt is, hogy a károkozás szándékos volt-e vagy gondatlan. A kártérítés mértékének megállapításakor annak van jelentősége, hogy a munkavállaló károkozása szándékos volt-e vagy gondatlan. Hogy mi minősül szándékos károkozásnak a bíróság szerint és mely magatartásokat értékeli gondatlan károkozásnak bírósági eseteken mutatom be – írja a munkajog.hu oldala.

Bővebben




Rengeteg az üres állás a Balatonnál

 Lassan beindul a főszezon a Balatonnál, azonban komoly munkaerőhiány alakult ki a szállodákban és a vendéglátásban is. Mivel kezdődik a főszezon, ezért felszolgálók, szakácsok, szobalányok, bármixerek százai keresnek itthon és külföldön is munkát. Aki teheti, az inkább az utóbbit választja, ezért komoly munkaerőhiány alakult ki a Balatonnál és a Velencei-tónál is, pedig a turizmus fellendülése, az egyre több vendég miatt egyre több embernek tudna munkát adni az ágazat – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Boros életpályamodell készül

 Készül a boros életpályamodell, amelyet nagy érdeklődéssel vár a szakma – mondta a Világgazdaságnak Kiss Eliza miniszteri biztos, akinek a közreműködésével megreformálták a hegyközségi szervezeteket.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector