Startlaphoz Csatlakozz!

A Kelet-Európából érkező vendégmunkásokat szeretnék korlátozni

Külföldi munka: Nagy-Britannia kilépne az EU-ból

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 04. csütörtök, 16:00
 
A brit miniszterelnök kilátásba helyezte, hogy a szigetország kilépne az Európai Unióból, ha az EU elutasítja a London által követelt reformok végrehajtását. A Kelet-Európából érkező vendégmunkásokat szeretnék korlátozni.
 
   David Cameron brit miniszterelnök már tavaly bejelentette, hogy ha a kormányzó Konzervatív Párt megnyeri a 2015 májusában esedékes parlamenti választásokat, Nagy-Britanniában 2017-ig népszavazást tartanak a brit EU-tagságról, de addig a kormány újra akarja tárgyalni az EU-hoz fűződő viszonyrendszerét az Európai Bizottsággal.
 
  London elsősorban alapvető fontosságúnak tartott uniós döntési jogkörök "hazatelepítését" kívánja elérni. A brit választók e reformtárgyalások eredménye alapján dönthetnének arról, hogy az unión belül vagy azon kívül szeretnék-e tudni hazájukat.
 
   Cameron eddigi álláspontja az volt, hogy ha a London által igényelt uniós reformokat sikerül elérni, akkor ő Nagy-Britannia EU-tagsága mellett fog érvelni a népszavazás kampányában. Ehhez képest jelentene komoly fordulatot, ha a brit kormányfő - még a Brüsszellel tervezett tárgyalások lezárulása és a népszavazás előtt - hivatalosan felvetné Nagy-Britannia EU-kilépésének lehetőségét - írta a tekintélyes konzervatív brit napilap, a The Times.
 
   A lapnak nyilatkozó források szerint arról még nem született döntés, hogy ez a fenyegetés mikor hangozzék el, de az egyik lehetséges időpont a Konzervatív Párt szeptember végén esedékes éves kongresszusa.
 
   A The Times értesülései szerint a Downing Street-i stábon belül már akkor felmerült e figyelmeztetés nyilvános elhangzásának lehetősége, amikor Jean-Claude Junckert választották az Európai Bizottság következő elnökévé.
 
   A reformcsomag egyik központi eleme az Európai Unión belüli munkaerőmozgás jelentős szigorításának igénye. A brit kormány a mostani - legfeljebb hét évi korlátozást engedélyező - szabályozás helyett olyan rendszert szeretne, amely addig nem tenné lehetővé az új EU-tagállamokból érkezők szabad munkavállalását más uniós országokban, amíg az újonnan felvett tagországokban az egy főre jutó átlagjövedelem el nem ér egy meghatározott szintet.
 
   A brit sajtó által nemrégiben megszellőztetett - hivatalosan meg nem erősített - elképzelések szerint a brit kormány ezt visszamenőlegesen, tehát az EU-ba már felvett közép- és kelet-európai tagországokra is érvényesítené.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Külföldi munka: Nagy-Britannia kilépne az EU-ból.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector