Startlaphoz Csatlakozz!

A korai nyugdíjkedvezményért titakoznak

Ismét sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 09. kedd, 14:02

Szerdán ismét sztrájkba lépnek a Lufthansa egyes pilótái, miután a Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet nem jutott dűlőre a német légitársasággal a korai nyugdíjazással kapcsolatban.

    A szakszervezet kedden a honlapján közölte, hogy müncheni pilótái nem veszik fel a munkát 10 és 18 óra között, így az összes onnan induló Lufthansa járatot várhatóan törlik.

    A sztrájk bejelentését azzal indokolták, hogy a Lufthansa vezetése semmilyen elfogadható ajánlatot nem tett a tárgyalásokon a pilóták nyugdíjazásával kapcsolatban. Jelezték ugyanakkor, hogy továbbra is nyitottak az újabb tárgyalásokra.

    A müncheni repülőtér járatinformációi szerint a Lufthansa naponta öt járatot közlekedtet Budapest és München között, ezek közül egyet, a 15.05-kor induló járatot érintheti a sztrájk.

    A Lufthansa csoport 5400 pilótáját tömörítő szakszervezet legutóbb múlt pénteken hirdetett sztrájkot, akkor a Frankfurtból induló rövidtávú, összesen mintegy kétszáz járat nem indult el, korábban pedig a Lufthansa leányvállalatánál, a diszkont formában működő Germanwingsnél sztrájkoltak a pilóták. A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy az újonnan felvett pilótákra is érvényes legyen a már alkalmazásban lévőkre vonatkozó korai nyugdíjkedvezmény, a Lufthansa ugyanakkor költségcsökkentési programjának végrehajtása miatt nem akarja megadni a kedvezményt.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ismét sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector