Startlaphoz Csatlakozz!

A munkaadó 60 év feletti nyugdíjazást akar

Ismét sztrájkra készülnek a Lufthansa pilótái

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 25. csütörtök, 17:33

Ismét sztrájkra készülnek a Lufthansa német légitársaság pilótái, mert újra sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról - közölte csütörtökön a pilóták érdekképviselete (VC).

    A szervezet közölte, hogy a munkabeszüntetést előre bejelentik majd. 

    A Lufthansa 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa több mint fél éve tart. Áprilisban a pilóták a VC felhívására három napig sztrájkoltak, ami 60 millió euró veszteséget okozott a cégnek. A tárgyalások augusztusban ismét megszakadtak, és CV egy-egy repülőteret érintő, rövidebb sztrájkok sorozatát kezdte meg. Eddig négy ilyen tiltakozó akciót szerveztek, ezek miatt összesen 4300 járatot kellett törölni a legnagyobb német légitársaság menetrendjéből.

    A sztrájk ötödik hulláma hétfőn lett volna, de az akciót végül lefújták, mert a munkaadó új ajánlatot tett a korkedvezményes nyugdíj rendszerének átalakítására. A tárgyalások azonban ismét kudarcba fulladtak, így várhatóan rövidesen tovább folytatódik a munkabeszüntetések sorozata.

    A VC közleményében kiemelte, hogy „a menedzsment részéről nem tapasztalható a konfliktus rendezésére irányuló őszinte akarat”. A Lufthansa egy szóvivője viszont azt közölte, hogy a cég hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megoldásra, és felkérte a szakszervezetet, hogy tekintsen el a sztrájktól.

    A Lufthansa pilótái jelenleg 55 éves kortól mehetnek nyugdíjba, az átlagos nyugdíjba vonulási kor pedig 58 év, ami a szakmában alacsonynak számít. A munkaadó az ösztönzőrendszer átalakításával azt kívánja elérni, hogy a pilóták 60 éves kor felett menjenek nyugdíjba. A szakszervezet ezt ellenzi, és egyebek között azzal érvel, hogy az utaskísérők érdekképviseletével a közelmúltban kötött megállapodásban éppen az szerepel, hogy a korai nyugdíjazás alsó korhatára 55 év, ami a jelenlegi és a jövőben alkalmazandó utaskísérőkre egyaránt vonatkozik.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ismét sztrájkra készülnek a Lufthansa pilótái.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector