Startlaphoz Csatlakozz!

Ajuttatásokat az eddigi 35,7 helyett 51,17 százalékos adó fogja terhelni

A kormány kiszállna a cafetériából

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 28. kedd, 13:46

A kormány kiszállhat a béren kívüli juttatások rendszeréből – írja a Magyar Nemzet. A lap – kormányközeli forrásokból értesülve – úgy tudja, hogy erre akkor kerülhet sor, ha egyúttal lehetőség nyílik a fizetések jelentősebb emelésére is.

   Ezzel függhet össze, hogy a múlt héten beterjesztett adótörvény-tervezet szerint a cafeteria-juttatásokat az eddigi 35,7 helyett 51,17 százalékos adó fogja terhelni. A rendelkezés egyebek mellett az Erzsébet-utalványt, a SZÉP-kártyát és a közösségi közlekedési támogatásokat is érinti. Mindezek következtében visszaeshet az említett munkáltatói juttatások mértéke.
 
   Bár részletes számítások még nincsenek, kormánykörökben úgy vélik, hogy a belföldi turizmust serkentő, havonta többmilliárdos forgalmat generáló SZÉP-kártya piacán lesz a legnagyobb a visszaesés, amit jelentősen meg fognak érezni a vendéglátók és a szállásadók is.
 
  A Népszabadság is arról ír, hogy kevesebbet ér majd a plusz juttatás, mivel a cafetériát sújtó közteher mértéke hat év alatt nulláról 51 százalékra nő. A lap szerint a családi adókedvezmény előnyösebb lehet a SZÉP kártyánál.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A kormány kiszállna a cafetériából.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector