Startlaphoz Csatlakozz!

Listavezetők vagíunk a női munkanélküliség csökkentésében

Tényleg jobb a magyar nők helyzete?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 03. hétfő, 08:20

Magyarország nyolc hónapja listavezető a női munkanélküliség csökkentésében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eurostat adatai alapján vasárnap.

      A közlemény szerint 2014 januárja és augusztusa között minden hónapban az unió tagállamai közül Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a női munkanélküliség. 
 
   A tárca Szalai Piroskára, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztosra hivatkozva azt írta: Magyarországon a nők szezonálisan kiigazított munkanélküliségi rátája 7,8 százalékos volt a legutóbbi hónapban, ami 2,3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ez azt jelenti, hogy valamennyi tagállam közül ismét
 
   Magyarországon javult a legnagyobb mértékben a nők mutatója – tették hozzá, jelezve: a folyamat hatására már csak 10 olyan ország van, ahol kisebb az állástalanok aránya, mint nálunk.
 
   Az unióban a nők átlagos munkanélküliségi rátája 10,2 százalék, ami az elmúlt évben 0,7 százalékkal javult, de még mindig van 4 olyan ország, ahol emelkedik az állástalanok aránya – jegyezte meg a minisztérium.
 
  Szalai Piroska szerint a munkanélküliség idei mérséklődésében jelentős szerepet játszottak azok a járulékkedvezmények, amelyek bevezetését a Munkahelyvédelmi Akció tette lehetővé – zárul a közlemény.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tényleg jobb a magyar nők helyzete? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector