Startlaphoz Csatlakozz!

Nyitottak vagyunk csoport

Több mint egymillióan sürgetnek változást a munkahelyi esélyegyenlőségért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 05. péntek, 07:55

Több mint egymillióan sürgetnek változásokat a férfiak és nők munkahelyi esélyegyenlőségének elősegítéséért - hangzott el a Nyitottak vagyunk csoport csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

    A Nyitottak vagyunk csoport - amelyhez eddig több mint 800 magyar szervezet csatlakozott - a közelmúltban a Gemiusszal közösen készített reprezentatív felmérést 3200 ember bevonásával a munkahelyi esélyegyenlőségről a 18 éven felüli internetezőkkel.

    Baittrok Borbála, a Gemius közvélemény-kutató cég kutatási igazgatója az eredményeket ismertetve elmondta, a nők 31 százaléka és még a férfiak 25 százaléka is úgy gondolja, hogy a nőket és a férfiakat nem ugyanúgy kezelik az előmenetelükkel kapcsolatban. A nők 37, míg a férfiak 24 százaléka azt mondta, úgy érzi, van különbség a nemek között a fizetésben is - mondta Baittrok Borbála.

    A kutatás másik megállapítása szerint a férfiak 7 százaléka, míg a nők 16 százaléka kapott már munka közben általánosító, nemével kapcsolatos megjegyzéseket, illetve a férfiak 7 százaléka, és a nők 15 százaléka számolt be róla, hogy nyílt vagy burkolt szexuális ajánlatokat kapott munkahelyén.

    Hozzátette: mivel a kutatás reprezentatív, az eredményeket a teljes munkavállalói körre lehet vetíteni, ez nagyjából 3,8 millió ember. A kérdőíven 30 százalék válaszolta, hogy sürgős lépésekre van szükség az esélyegyenlőség javítása érdekében, ez több mint egymillió embert jelent.

    Nagy Beáta, a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központjának társigazgatója a sajtótájékoztatón egy 2004 és 2008 közötti amerikai kutatás adatait idézve azt mondta, 84 százalékkal magasabb árbevételt értek el azok a vállalatok, ahol legalább három nő volt a vezetőségi testületben. A Gemius friss kutatása szerint a nők 77, a férfiak 69 százaléka gondolja úgy, hogy munkahelyük sikerességének szempontjából fontos, hogy mindkét nem ugyanolyan mértékben képviseltesse magát minden felelősségi szinten.

    A Google, és két magyar startup cég, az Espell és a Prezi által alapított Nyitottak vagyunk kezdeményezés akciót indított a munkahelyi esélyegyenlőség javítása érdekében: azt kérik, hogy vizsgálják meg, a saját cégükön belül min kellene dolgozniuk azért, hogy nők és férfiak mindennap ugyanolyan lehetőségekkel és esélyekkel találkozhassanak a munkahelyen. Ezután vállalják nyilvánosan a nyitottakvagyunk.hu oldalon, hogy 2015-ben dolgozni fognak ezeken.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több mint egymillióan sürgetnek változást a munkahelyi esélyegyenlőségért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector