Startlaphoz Csatlakozz!

Mi lesz az árufetöltéssel, takarítással?

Vasárnapi zárva tartás: teljes a zűrzavar

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 09. péntek, 17:21
 

Egyelőre nem tudni, hogy vasárnap árufeltöltői, takarítói munkát végezhetnek-e majd alkalmazottak az áruházakban a hét utolsó napján, miután életbe lépett a KDNP által szorgalmazott vasárnapi zárva tartás. Az online kereskedelemmel kapcsolatban is sok a kérdőjel – írja a 168 óra.

   A vasárnapi zárva tartás március 15-től lép életbe. A vállalkozók szövetsége eközben már egy népszavazást készít elő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pedig értelmező rendelet megalkotásán dolgozik, hogy tisztázza a rohamtempóban megalkotott, átgondolatlan jogszabályt.
 
   „Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a hétfői 6 órás nyitáskor a pultok varázsütésre megtelnek. Vasárnap éjszaka az áruház logisztikai központjában, raktárában áruszállítás, áruösszepakolás, árukihelyezés, az eladótérben pedig árufeltöltés történik” – mondta az RTL Klubnak Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára. A szakszervezet értelmezése szerint ezekre a tevékenységekre a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény nem vonatkozik.
 
   Az NGM keddi közleményében arról írt, hogy a vasárnapi zárva tartás az online kereskedelmi felületekre is vonatkozik, azaz a hét utolsó napján nem lehet kiszállítani semmit. Ez ugyanakkor nincs benne a törvény szövegében.
 
   Ormós Zoltán, az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület elnöke ezzel kapcsolatban az RTL Klubnak azt mondta, a jogszabály szövegéből nem lehet levezetni, hogy a webshopok nem szállíthatnak ki vasárnap. Szerinte ha mégis így alkalmazzák majd a szabályt, sok vállalkozás külföldre költözhet.
 
   Az NGM közleményében azt ígérte, hogy 2015 első negyedévében részletezik a szabályokat.
 
Forrás: 168 óra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasárnapi zárva tartás: teljes a zűrzavar.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector