Startlaphoz Csatlakozz!

Sokan kezdtek új munkahely után nézni

Nem lesz elbocsátás a Tescónál a vasárnapi zárva tartás miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 28. szerda, 10:10

Nem lesz elbocsátás a Tescónál a vasárnapi munkavégzés tilalmát elrendelő törvény miatt a multinacionális üzletlánc által a dolgozóknak kiküldött tájékoztató levél szerint - írja szerdai cikkében a Napi Gazdaság.

    A társaság dolgozói arról számoltak be az újságnak, hogy a bolthálózat év eleji bejelentései és a sajtóhírek nyomán komoly bizonytalanság alakult ki, és sokan kezdtek új munkahely után nézni. Márpedig a megfelelő kereskedelmi munkaerőre igen nagy az igény a piacon. A Tesco sem viszi véghez a korábban bejelentett 570 fős elbocsátást.

    Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette: az eredetileg bejelentettel szemben körülbelül 150-170 fős elbocsátásra kerül sor (de nem a vasárnapi pihenőnap miatt). A Tesco a bezárt boltokban foglalkoztatottak több mint kétharmadát dolgoztatná tovább más üzleteiben. Vannak, akik inkább a végkielégítést választják, annyira bíznak abban, hogy az ágazatra jellemző munkaerőhiány miatt gyorsan el tudnak helyezkedni - mondta.

    A szakszervezeti vezető szerint egyébként a Tesco olyan kedvező feltételekkel állt elő az érdekvédőkkel történt tárgyalások során, hogy azokkal kapcsolatban nem merült fel semmilyen kifogás, így várhatóan még a héten aláírhatják a tárgyalásokat lezáró közös nyilatkozatot.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem lesz elbocsátás a Tescónál a vasárnapi zárva tartás miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector