Startlaphoz Csatlakozz!

A cél szentesíti az eszközt

A vasárnapi zárva tartás jegygyűrűt varázsolhat a pénztáros ujjára

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 19. csütörtök, 07:05

Az ügyes trükkökön és a családtagok dolgoztatásán túl, sokan a tartós megoldások mellet döntöttek: tovább maradnak nyitva hétköznap vagy ütősebb marketinggel próbálják kompenzálni a kiesést – írja az fn.hir24.hu.

   A Kereskedelmi Marketing csapata a március 15-én életbe lépett kötelező vasárnapi boltbezárás apropóján 430 üzlettulajdonost kérdezett meg, hogyan reagálnak a szabályozásra. Az ügyes trükkökön és a családtagok dolgoztatásán túl, sokan a tartós megoldások mellet döntöttek: tovább maradnak nyitva hétköznap vagy ütősebb marketinggel próbálják kompenzálni a kiesést.
 
A cél szentesíti az eszközt
 
   „Feleségül fog venni a főnököm" - mondja egy kis élelmiszerüzlet alkalmazottja arra a kérdésre, hogyan maradhatnak nyitva vasárnap is. Persze ez csupán egy ügyes trükk, de jól mutatja, hogy sokan nem nyugodtak bele a kormány döntésébe.
Egy biztos: a megkérdezett üzletek többsége (63 százaléka) zárva tart, ám csak a 33 százalék számol árbevétel-csökkenéssel. A nyitva tartó üzletek 54 százalékában eddig is jelen volt a tulajdonos, ezért nem kell változtatni a vasárnapi személyzeten, azonban 19 százaléknak családtagot kell bevonnia az üzletbe.
 
   A megkérdezett, zárva tartó üzletek azonban nem nézik tétlenül a kiesett napot, ugyanis a válaszoló üzletek 42 százaléka hétköznap tovább lesz nyitva, 47 százaléka pedig intenzívebb marketingtevékenységet fog folytatni. 11 százaléka pedig abban gondolkodik, hogy később von be újabb családtagot.
 
   Egy marketingtipp, ami bevált!
 
  A veszprémi Vitamin Centrum egy Kereskedelmi Marketing oktatás után kiküldött egy levelet körülbelül 1000 fős címlistára, amelyet az elmúlt években gyűjtött a vásárlóiból, üzletbe látogatókból. Az oktatás után kiküldött egy emlékeztető e-mailt azzal, hogy holnap lejár az 500 forintos kuponakció. Mindkét üzletben aznap kiemelkedő forgalom volt, sőt többen megköszönték az emlékeztető levelet. Egy kiküldött e-mail és SMS a következő napokban 40 százalékos növekedést is hozhat a kereskedőknek egy átlagos napi bevételhez képest az akció jellegétől függően.
 
Ki lehet a pult mögött?
 
   A 200 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek a törvény szerint nyitva tarthatnak, ha abban a tulajdonos vagy segítő családtag dolgozik. Nem érdemes azonban például azzal próbálkozni, hogy valaki a tulajdonos élettársának adja ki magát, ezért ugyanis fogyasztóvédelmi bírság jár. A Polgári törvénykönyv (Ptk.) szerint ugyanis segítő családtag a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbe fogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbe fogadó, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér, az élettárs azonban nem.
 
Forrás: fn.hir24.hu     

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A vasárnapi zárva tartás jegygyűrűt varázsolhat a pénztáros ujjára.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector