Startlaphoz Csatlakozz!

Eddig „valóságos tülekedés” ment a hétvégi ügyeletekért

A pótlékokon spórol az MTVA

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 02. csütörtök, 09:18

Az állami médiába is begyűrűzött a vasárnapi zárva tartás. A Népszava értesülései szerint az MTVA elkezdte összébb húzni nadrágszíját, és a távirati irodánál eddig a hétvégi ügyeletekért, vasárnapi munkáért járó több ezer forintos pótlékokat március utolsó két hétvégéjén már nem akarták kifizetni a munkatársaknak.

  Ezt az MTVA több dolgozója is megerősítette lapunknak, az ugyanakkor nem egyértelmű számukra sem, hogy ez a jövőben is így marad, és valóban megszüntetik az amúgy jelentős kedvezményt, ugyanis van olyan dolgozó, aki ennek ellenére kapott pótlékot. Forrásaink szerint eddig „valóságos tülekedés” ment a hétvégi ügyeletekért, túlórákért, hiszen a vezetőség ezt mindig jutalmazta, ám két hete egy munkavállalót gyakorlatilag nem engedtek dolgozni a főnökei, mondván: így a pótlékot meg lehet spórolni.
 
  A 80,5 milliárdból gazdálkodó MTVA idén csak 61 milliárdot műsorok költségvetésére fordít, noha egyes külső gyártókkal – így a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, több népszerű műsort, a Maradj talpon!-t és a Magyarország szeretlek!-et gyártó Hung-Ister Zrt.-vel – már szerződést bontott, hogy „belső gyártásban” folytassa a műsorokat. A működési kiadásokra 19 milliárd jut, miközben a Médiatanács 2,2 milliárdból gazdálkodhat, a közmédiumok – a tévécsatornák és a Magyar Rádió – költségei is hasonló összeget tesznek ki, 2,4 milliárdot. Igaz, ebből a legtöbb - 700 millió - az MTI-nek juthatott, ráadásul idén a Duna Tv-be olvadt az összes közmédium. Simicskát egyébként olyannyira igyekeznek kiszorítani, hogy a Hung-Istertől már a Szerencseszombat gyártását is elvennék: a Blikk szerint ugyan 2019-ig érvényes szerződésük van a köztévével, ám a Kehi váratlanul vizsgálatot kezdeményezett a céggel szemben.
 
  A spórolás fontosnak tűnik, hiszen az Origo novemberben távozott vezérigazgatója, Vaszily Miklós lesz "az MTVA vezérigazgatójának javaslata alapján" az MTVA egyik új vezetője, operatív vezérigazgató-helyettesként. Vaszilytől épp azt várja munkáltatója, hogy az MTVA vagyongazdálkodása, üzemeltetési és adminisztrációs tevékenysége hatékonyabb legyen. Vaszilyről az Origo botrányos körülmények között menesztett főszerkesztője, Sáling Gergő állította: a politikai jellegű kérések közvetlenül hozzá futottak be.

Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A pótlékokon spórol az MTVA.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector