Startlaphoz Csatlakozz!

Az ÉŐDSZ április 20-án éjféltől hirdetett sztrájkot

Továbbra sincs megállapodás az értékszállítók és a munkáltató között

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 06. szerda, 07:13

Továbbra sincs megállapodás az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezet (ÉÖDSZ) és a munkáltató között az idei bérekről.

    Az ÉŐDSZ a posta értékszállító cégnél, a JNT Security Kft.-nél működő szervezete április 20-án éjféltől hirdetett sztrájkot határozatlan időre, mivel nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

    Csánics Sándor, a szakszervezet elnöke az MTI-nek kedden elmondta: a munkáltatóval hétfőn délelőtt tárgyaltak, a megbeszélésen jelen volt a Magyar Posta vezérigazgatója is, de ott a munkaadó más témáról, köztük a még elégséges szolgáltatásról kívánt tárgyalni. A legutóbbi megbeszélésen ígéretet kaptak arra, hogy bérajánlatot is kapnak, de ez még nem érkezett meg - mondta.

    A szakszervezeti elnök jelezte azt is, hogy szombatra békés tüntetést szerveznek, amit már bejelentettek a rendőrségen.

    A Magyar Posta és a JNT az MTI megkeresésére közölte: a JNT Security Kft. május 4-én tárgyalt az ÉŐDSZ képviselőivel, az egyeztetésen két napirendi pontot kívánt megtárgyalni, a bérmegállapodást, illetve a sztrájk alatt nyújtott minimális szolgáltatásokat.

    A munkáltatói közlés szerint a béreket illetően az ÉŐDSZ kategorikusan elutasított mindenféle kompromisszumos lehetőséget, a minimális szolgáltatások szükségességét pedig nem ismerte el, annak ellenére, hogy a JNT ismertette a 2015. április 28-án kelt, a szakszervezet számára is ismert bírósági ítéletben foglaltakat, amely szerint: „A sztrájk megkezdését megelőzően meg kellett volna állapodnia a feleknek a még elégséges szolgáltatás mértékében és feltételeiben, továbbá a sztrájk is csak úgy gyakorolható, hogy a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja.”

    A május 4-i tárgyalás után a felek azzal álltak fel az asztaltól, hogy a JNT május 5-én megküldi az ÉŐDSZ-nek írásos javaslatát a minimumszolgáltatásokra vonatkozóan, és álláspontját a bérfejlesztéssel kapcsolatban, amelyet a JNT kedden meg is tesz - áll a közleményben.

    Hozzáteszik: a JNT és a Magyar Posta elfogadhatatlannak és károsnak tart minden olyan nyomásgyakorlási eszközt, amely sikertelen tárgyalásokba kényszeríti bele a munkáltatót. Ilyen lépésnek tekintik azt, hogy a május 4-i tárgyalás után alig több mint négy órával az ÉŐDSZ már bejelentette a BRFK-nak, hogy demonstrációt szervez, és mindezt úgy tette, hogy nem várta meg a munkáltató kedden megküldendő javaslatát.

     A JNT szerződött partnerei, így a Magyar Posta felé nyújtott szolgáltatásaiban egyelőre továbbra sincs fennakadás, ugyanakkor jelentős többletköltségeket generál elsősorban a JNT legnagyobb ügyfelénél, a Magyar Postánál, mindezek alapján ez az értelmetlenül folytatott sztrájk jelentős károkat okoz - írja közleményében a munkáltató.

    A JNT és a tulajdonos Magyar Posta mindent megtesz az ügy tárgyalóasztal melletti rendezése érdekében, ugyanakkor a másik féltől minimálisan elvárja, hogy a gazdasági realitások mentén határozza meg bérelvárását, továbbá magatartásával és felelőtlen nyilatkozataival ne veszélyeztesse a két cég üzleti érdekeit. Ezzel ugyanis pont a szakszervezet veszi el a JNT-től annak lehetőségét, hogy a jövőben további bérfejlesztést hajthasson végre - közölte a munkáltató.

     A Munkástanácsok Országos Szövetsége és Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete kedden közleményben tudatta, hogy Csánics Sándor, az ÉŐDSZ elnöke és Szabó Imre, a Munkástanácsok titkárságvezetője bejelentette és egyeztette a rendőrséggel a szombati vonulásos demonstráció részleteit. A megmozdulással a munkavállalók újabb nyomatékot kívánnak adni követeléseiknek, terveik szerint petíciót adnak át a Miniszterelnökség képviselőjének is - közölték.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Továbbra sincs megállapodás az értékszállítók és a munkáltató között.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector