Startlaphoz Csatlakozz!

Ter­me­lői pi­a­co­kat nyit­nak a Ba­la­ton parti bol­tok

Vasárnapi nyitva tartás? Megvan a kiskapu

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 11. csütörtök, 08:06
 
 Ter­me­lői pi­a­co­kat nyit­nak a Ba­la­ton parti bol­tok, hogy va­sár­nap is meg­ve­hes­sék a tu­ris­ták a reg­ge­lit-va­cso­rát, vagy az esti par­ti­hoz szük­sé­ges in­ni­va­lót a pi­ac­cal egy tel­ken mű­ködő ABC-ben. Megoldódni látszik a vasárnapi bolt-nyitva tartás ügye a Balaton partján.  Itt ugyanis a kereskedőket - és nemkülönben az odautazó bel- és külföldi turistákat - fokozottan érzékenyen érintik a hétvégén zárva tartó üzletek. Néhány cégvezető alaposabban tanulmányozta a törvényt és megtalálta a kiskaput – írja a ripost.hu.

Élettársak nem dolgozhatnak
 
  Az egyik, tíznél több élelmiszerboltot üzemeltető céget a Balaton északi partján,  a vasárnapi zárva tartásról  szóló törvény fokozottan érzékenyen érintette, hiszen az árbevétel majdnem 40 százaléka a nyári hónapokban keletkezik, nem kis részben a napsütötte hétvégéken. Az igazgatóság rendkívüli ülésen tekintette át a lehetőségeket. Először az látszott járható útnak, ha a részvénytársaság két tulajdonosa – mindketten férfiak -, élettársi kapcsolatot létesítenek a boltvezetőkkel – akik többségükben hölgyek. Aztán elvetették az ötletet. Nem csak az említett urak feleségei voltak az ügy kerékkötői, hanem a jogszabály is. Azélettársi kapcsolat ugyanis nem elegendő annak bizonyítására, hogy „közeli hozzátartozókról” van szó, akik a tilalmi időben is dolgozhatnak eladóként.
 
Piaccal keresztezik az ABC-t
 
  A megoldás végül termelői piacok nyitása lett.A piacokon lévő kereskedelmi egységek – magyarul élelmiszerboltok - ugyanis nyitva tarthatnak vasárnap is.
 
Meg van a kiskapu!
 
  Így aztán két-három asztalból álló minipiacot hoznak létre. A piac mögött már háborítatlanul vásárolhatnak a turisták az évtizedek óta ott álló ABC-ben. Az engedélyeztetést villámgyorsan elkezdték, s ha a helyi hatóságok elég gyorsak lesznek, akkor egy hónapon belül ki is nyithatnak.
 
Forrás: ripost.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasárnapi nyitva tartás? Megvan a kiskapu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector