Startlaphoz Csatlakozz!

A főtitkára beperliné a Magyar Államot 

Szima Judit szerint ő csak segíteni akart a házát felújító szakszervezetnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 17. szerda, 10:31

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára beperli a Magyar Államot , ha jogerőre emelkedik az ellene hozott bírósági ítélet. Szima Judit első fokon három évet kapott sikkasztásért, költségvetési csalásért és magánokirat-hamisításért. Azt állítja, segíteni akart, ezért adta át saját házát a szakszervezetnek – írja az Origo.
 
   Felülről irányított, politikai tartalmú döntésnek tartja Szima Judit a Szekszárdi Járásbíróság döntését. A bíróság első fokon, nem jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát sikkasztásért, költségvetési csalásért és magánokirat-hamisításért.
 
  A szakszervezeti vezetőt emellett négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, és 22 millió forint vagyonelkobzással sújtották. A bíróság a TMRSZ-szel szemben 1 millió 127 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el.

Több tízmilliós a kár
 
   A vád szerint a főtitkár 2008. augusztus és 2011. január  között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, lakásában, amely a TMRSZ székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére, két társának pedig – szintén fiktív hivatali útiköltség-elszámolásokkal – másfél millió forintot utalt át. A bíróság szerint a sikkasztás értéke 22 millió forint.

Csak segíteni akart
 
  Szima Judit az Origónak azt mondta, megalapozatlannak tartja a vádpontokat. Szerinte a kormány a szakszervezeteket akarja ellehetetleníteni, ezért is ítélték el. A döntés ellen fellebbeznek, hiszen – mint mondta – dokumentumokkal tudják bizonyítani, hogy minden jogszerű volt a TMRSZ működésében.
 
  „A férjem 2000-ben kómába esett és meghalt, egyedül maradtam néhány hónapos gyermekemmel és rengeteg embertől kaptam segítséget. Ekkor döntöttem el, hogy én is segíteni fogok mindenkinek, akinek csak tudok” – indokolta Szima Judit, miért ajánlotta fel lakását a szakszervezetnek.

Egy szobája maradt
 
  A TMRSZ központi irodája 2004 óta működik a szekszárdi sorházban, ahol a főtitkár azóta is lakik. Állítása szerint kiskorú gyermekével együtt az emeleten osztozik egy szobán és egy fürdőszobán. A bővítésbe szerinte azért kellett belevágniuk, mert ahogy egyre több ember dolgozott az irodán, egyre több helyre volt szükségük.
 
  „A szakszervezettel teljesen jogszerű polgári jogi szerződésben állapodtunk meg arról, hogy finanszírozzák a bővítést, az erre szánt pénzt azonban lelakhatják, azaz nem fizetnek bérleti díjat” – mondta a főtitkár.
 
  A szakszervezeti vezető szerint erről minden évben döntés született a szakszervezeten belül, ő pedig minden alkalommal kiállította a számlákat és az adóbevallásában is mindent feltüntetett.
 
Késedelmes bizonyíték
 
  Szima Judit sérelmezi, hogy az erről szóló testületi határozatokat és jegyzőkönyveket nem vette figyelembe a bíróság, azért, mert a bíróság indokolása szerint késedelmesen nyújtotta be őket. Ezt azzal magyarázta, hogy a benyújtási kötelezettség idején éppen előzetes letartóztatásban ült.
 
  Azt is felháborítónak tartja, hogy szerinte „titkosszolgálati módszerekkel” figyelték meg a TMRSZ-t.
 
  Valóságos műveleti terület voltunk” – fogalmazott. Szima Judit szerint a titkosszolgálatok ügynököket vetettek be ellenük, akik provokációkat hajtottak végre a szervezeten belül.
 
Beperelné az államot
 
  A főtitkár szerint, ha a bíróság döntése jogerőre emelkedik, akkor a szakszervezet beperli a Magyar Államot és a Szekszárdi Törvényszéket, hiszen ezzel nemcsak az ő lakhatását, hanem a szervezet működését is teljesen ellehetetlenítenék. 
 
 A hétfőn véget ért elsőfokú eljárásban nyolc további vádlott felfüggesztett börtönbüntetést, próbára bocsátást, megrovást és pénzbüntetést kapott, egy vádlottat pedig felmentettek a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás vádja alól.
 
  Szima Judit büntetésébe beleszámítják az előzetes letartóztatásban eltöltött időt.
 
Forrás: Origo

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szima Judit szerint ő csak segíteni akart a házát felújító szakszervezetnek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector