Startlaphoz Csatlakozz!

5 év alatt csaknem  40%

A brit konzervatív kormány minimálbér emelést tervez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 28. kedd, 15:35

A brit konzervatív kormány 5 éves minimálbér emelési programot hirdetett meg: a jelenlegi szinthez képest 5 év alatt csaknem  40%-kal fog emelkedni a minimálbér.

   A tervet George Osborne pénzügyminiszter ismertette a 2015. évi költségvetés előterjesztése kapcsán. Angliában jelenleg a minimálbér 6,5 angol font óránként, ez az összeg emelkedik majd  9 fontra  2020-ig. Az első évben már 10%-os lesz az emelés.
 
  A brit minimálbéreket érintő kormányprogram többet vállal, mint amennyi a magyar szakszervezetek jelenlegi követelése a minimálbérek létminimumra emelését illetően, hiszen a hazai minimálbér nettó összege az aktív dolgozók esetében 25%-kal, a 2 keresős 2 gyermekes családok esetében (az adókedvezményeket és a család pótlékot is beszámítva)  30%-kal marad el a létminimum összegétől.
 
  A brit szakszervezetek által is üdvözölt program meghirdetésében pótolhatatlan szerepe volt a Nagy Britanniában tömegeket megmozgató un. „living wage”, magyarul „élhető bért” („méltányos bért”) kampánynak. A kampányt civil szervezetek indították  azzal, hogy folyamatosan kiszámították és közzétették a megélhetési költségek alakulását  a különböző családtípusokra (egy keresős,   két keresős-két gyermekes, egy keresős- egy gyermekes, 2 fős nyugdíjas) és kimutatták, hogyan nő a távolság a megélhetési költségek alakulása és az alig emelkedő  minimálbérek által biztosított jövedelmek között.
 
  A kampány egyik nagy fontosságú állomása  volt a 2011. év, amikor a Nagy Londoni Önkormányzat és személyesen a londoni Polgármester, Boris Johnson  kötelezettséget vállalt arra, hogy valamennyi önkormányzati hivatal és cég a megélhetési költségeket fedező és így a minimálbérnél már akkor is lényegesen magasabb, „méltányos bért” fizet legkisebb bérként minden alkalmazottjának, sőt, az önkormányzat a beszállítóitól és az alvállalkozóitól is megkövetelte és azóta is megköveteli ugyanezt a kötelezettség vállalást.

Forrás: munkastanacsok.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A brit konzervatív kormány minimálbér emelést tervez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector