Startlaphoz Csatlakozz!

A szakszervezetek tiltakozása ellenére már elindították a munkaerő-piaci reformot

Olaszország egész évben szenvedni fog

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. április 01. vasárnap, 09:12

Olaszország nyakig benne van a legteljesebb recesszióban és ez a trend legjobb esetben is egész évben kitart − jelentette ki Corrado Passera olasz gazdaságfejlesztési miniszter a képviselőház költségvetési bizottsága előtti meghallgatásán.

    A gazdaság már jó ideje nem növekszik − tette hozzá a miniszter −, amire most a banki hitelezés elapadása is rátesz egy lapáttal. (Passera a Magyarországon a CIB Bank tulajdonosaként jelen levő Intesa Sanpaolo bank vezérigazgatói székét hagyta ott, amikor tavaly novemberben Mario Monti kérésére posztot vállalt a szakértői kormányban.) A hitelezés kiszáradásában a likviditáshiány mellett szerepet játszott az új banki szabályozás, a vele járó tőkekövetelmények is; ezen a téren azonnal lépnünk kell − hangsúlyozta a miniszter.

    A kormány élénkítő elképzeléseit illetően Passera elmondta, hogy a következő időszakban két-három havonta akarnak előállni egy-egy olyan liberalizációs csomaggal, amely megkönnyíti a családok életét is, mindenekelőtt azonban a vállalatok, azon belül a kkv-k működését egyszerűsíti. (A munkaerő-piaci reformot egyes szakszervezetek tiltakozása ellenére már elindították, a rugalmasabb szabályozást még jóvá kell hagynia a parlamentnek.)

    A másik kitörési lehetőség az infrastrukturális beruházások beindítása, erre a következő 12 hónapban 40-50 milliárd eurót kívánnak költeni. A kormány elsősorban az autósztráda-fejlesztésekre koncentrál − közölte Passera, aki az AGI hírügynökség szerint képviselői kérdésre azt is elmondta: a liberalizációs lépések nyomán alacsonyabbak lehetnek az autópályadíjak is az új koncessziók esetében.
 
    Az olasz kormány hivatalos előrejelzése szerint idén 0,4 százalékkal csökken a GDP, a jegybank azonban 1,2−1,5 százalék közti zsugorodást prognosztizál.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Olaszország egész évben szenvedni fog.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector