Startlaphoz Csatlakozz!

A következő másfél év során mintegy 1000 új munkahely jöhet létre

A tatabányai ipari park segíthet a kirúgott nokiásokon?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 24. csütörtök, 09:35

Akár a komáromi Nokia bezárása után munka nélkül maradt dolgozók számára is lehetőséget nyújthat a bővülő Tatabányai Ipari Park. A most épülő körforgalomnál szerdán tartott sajtótájékoztatót Schmidt Csaba, a megyeszékhely polgármestere – írja a kemma.hu.

   A polgármesteri székért az őszi önkormányzati választásokon újra induló Schmidt Csaba az ipari park elmúlt négy évéről tartott sajtótájékoztatót szerdán. Elmondta, hogy 2010 februárjától az idén márciusig több mint másfél ezer új munkahelyet teremtettek a városban. Az elmúlt időszakban a kormány pályázati forrásokon keresztül összesen 10 milliárd forinttal járult hozzá az ipari park bővítéséhez.
 
  Hozzátette: az önkormányzat 100 hektárral megnövelte az ipari park területét, hogy segítséget nyújthasson a munkahelyteremtő cégek letelepedéséhez. Épül jelenleg is a körforgalmi csomópont, valamint korszerűsítették a közvilágítást, járdák, buszmegállók készültek, kerékpárút épült. Szükség volt minderre, hiszen több cég is jelentősen bővített, valamint letelepedett új beruházóként a Samsung, a Henkel, a Mivisa és a Rudolph Autóipari Kft.
 
   – A tervek szerint még az idei évben elkészül a Bridgestone új csarnoka, a több mint 15 futballpálya alapterületű komplexumban majd 2015-től kezdődik a gyártás. A csaknem 72 milliárd forintos óriási beruházás a következő években több mint 500 új munkahelyet teremt. Új csarnokot épített a Delphi és az AGC, a Coloplastnál 275 új munkahely létesítésére vállaltak kötelezettséget. Kapacitásának bővítését tervezi tatabányai gyárában a Becton Dickinson. A gyár 2010-es megnyitása óta, a kezdeti száz fős dolgozói létszám mára elérte az ötszázat.
 
   Az előrejelzések szerint a következő másfél év során mintegy 1000 új munkahelyre várják a tatabányaiakat, a környékbelieket, és azok közül is sokakat, akik eddig a komáromi Nokiánál dolgoztak.
 
Sanmina-bővítés és Graboplast-gyárépítés
 
   A polgármester kiemelte, hogy a város többi iparterületén is jelentős előrelépések történtek. Az amerikai tulajdonú Sanmina-SCI félmilliárd forintos beruházással bővítette termelését. A speciális padlógyártás területén meghatározó Graboplast több mint 6 milliárd forintos beruházásra, gyárépítésre készül Tatabányán. A 2015-re megvalósuló fejlesztéssel a győri székhelyű vállalat olyan új technológiával készülő különleges padlóburkolókat állít elő.

Forrás: kemma.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A tatabányai ipari park segíthet a kirúgott nokiásokon?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector