Startlaphoz Csatlakozz!

MOSZ: a Volán-társaságcsoport átalakításával nem érheti veszteség a munkavállalókat

 A   Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) álláspontja szerint a Volán-társaságcsoport szervezeti átalakításával racionálisabb működés, jobb technikai színvonal, minőségibb kiszolgálás valósul meg a tömegközlekedésben, és fontos, hogy ebben a folyamatban a munkavállalók érdekei se sérüljenek.

Bővebben




Így alakulnak idén a pénzbeli ellátások

 2014. január 1-jétől a táppénz, a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj és a baleseti táppénz összegének megállapítása körében, valamint az ügyintézési határidőre vonatkozóan több módosítás is történt. Cikkünkben most e változásokat ismertetjük, kiegészítve néhány olyan régebbi szabállyal, amelyek segítséget nyújtanak a jelenlegi jogszabályok alkalmazásához – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Nem mindegy, mivel dolgoznak az egészségügyben

 A magyar egészségügyben dolgozók méltók az elismerésre, különösen azok, akik munkájukban a betegség vagy a diagnózis mögött meglátják a gyógyulásra váró embert, mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




A szegénység szintjei

  Magyarországon a lakosság 14 százaléka szegény, és harmaduk él mélyszegénységben - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek. Úgy fogalmazott: egyetlen szegény, egyetlen nélkülöző, éhező is sok, „de a szegénység mérésének különböző szintjeit el kell különíteni, mert ezek összemosása nem szolgálja a szegények érdekeit”.

Bővebben




A magyarok háromnegyede váltana magasabb fizetésért

A magyar munkavállalók háromnegyede hajlandó lenne munkahelyet váltani, ha magasabb fizetést ígérnének neki - derült ki a Randstad nemzetközi felméréséből, amelyben Magyarország munkaerő-piacát is vizsgálták.

Bővebben




Boros Péterné: A keresetek reálértéke egyharmadával csökkent

 Július elsején, a közszolgálati tisztviselők napján az ATV Reggeli start című reggeli információs műsorának vendége Boros Péterné, a Köztisztviselők és Közszolgáltatói Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára volt. A főtitkár a minisztériumok költözéséről és a keresetek reálértékének évek óta tartó csökkenéséről is beszélt.

Bővebben




Alkotmánybírósági határozat: védettek a kismamák

Az új Munka törvénykönyve a régivel megegyezően munkajogi védelemben részesítette a várandós, és reprodukciós eljárásban résztvevő munkavállalókat – olvasható a Világgazdaságban.

Bővebben




Kis pénzért lehet gályázni a Balatonon

„Versenyképes fizetéssel” próbálnak toborozni szakácsokat, pincéreket a Balatonhoz, mivel kevés a képzett munkaerő. Akinek ugyanis szakmája van, de állása nincs, az Nyugat-Európában dolgozik. Idénymunkás viszont bőven lenne – olvasható a delmagyarhu oldalán.

Bővebben




Szüneteltetné egyéni vállalkozását?

Egyéni vállalkozását a nyári hónapokra szünetelteti a nyelvtanár. Egész évre szóló iskolai szerződését is módosítani kell erre az Időszakra? Lehet-e élő szerződése, holott munkát ekkor nem végez? Az Adózóna olvasójának kérdésére Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértőnk válaszolt.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector