Startlaphoz Csatlakozz!

Megkezdődtek a jövő évi bértárgyalások

Czomba szerint reális az esély a keresetnövekedésre jövőre

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 28. péntek, 07:12

Reális az esély a keresetek nominális és reálértékű emelkedésére jövőre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és munkaerő-piacért felelős államtitkára az MTI-nek.

    Czomba Sándor közölte: szerdán megkezdődtek a jövő évi bértárgyalások a kormány, a munkaadók és a munkavállalók képviselőinek a részvételével, ahol a fő téma a minimálbér volt. Hozzátette: a szakszervezetek azt szeretnék, hogy a minimálbér minél előbb elérje a létminimum szintjét. A kettő között most elég jelentős különbség van - jegyezte meg.

    Megállapodtak abban, mondta, hogy teljesítménynövekedés nélkül béreket emelni továbbra sem célszerű. Mindenki szeretné, hogy reálértékű keresetnövekedés legyen 2015-ben is, mert szükség van rá - hangsúlyozta az államtitkár.

    Czomba Sándor felhívta a figyelmet, hogy nagyjából 250 ezer embert foglalkoztatnak Magyarországon minimálbéren és mintegy 500-550 ezer embert pedig garantált bérminimumon. Ebből a szempontból fontosabb a garantált bérminimum - jegyezte meg.

    Megállapodtak abban is, hogy a következő időszakban is tartsák azt a különbséget, ami most van a minimálbér és a garantált bérminimum között - jelezte.

    A bérajánlásról szólva az államtitkár elmondta: a munkavállalói oldalról azt kérték, hogy a minimálbérrel együtt tárgyalják a bérajánlás ügyét is. A tárgyalások a jövő héten folytatódnak - tette hozzá.

    A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) megszűnésével kapcsolatban az államtitkár elmondta: a hivatal valóban megszűnik, de a fontos feladatok élnek tovább, minden munkaerő-piaci szempontból fontos területet le tudnak fedni továbbra is. Hozzátette: korábban már jelezték, hogy az NMH eddigi formájában nem működik tovább. Kiválik belőle a szakképzéssel és felnőttképzéssel foglalkozó rész, és az, amelyik a munkaügyi és munkabiztonsági felügyelőség koordinálása - mondta.

    A hivatalnak a munkaügyi szervezettel, a járási, megyei munkaügyi központok tevékenységének koordinálásával foglalkozó részéből a továbbra is szükséges feladatokat végző egységek beolvadnak a NGM-be, a közfoglalkoztatással kapcsolatos teljes tevékenység átkerült a Belügyminisztériumba - tette hozzá az államtitkár.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba szerint reális az esély a keresetnövekedésre jövőre.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector