Startlaphoz Csatlakozz!

„Kérlelhetetlenek vagyunk”

Gyűlnek a népszavazási kérelmek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 12. hétfő, 07:10

Egyre több szakmai szövetség és szakszervezet szorgalmazná a boltok vasárnapi zárva tartására vonatkozó rendelet visszavonását. A népszavazás kiírását sem tartják elképzelhetetlennek az ügyben, ehhez azonban össze kell gyűlnie kétszázezer ajánlásnak – írja a Vasárnapi Hírek.

   „A mi kurázsinkon múlik, s mivel kérlelhetetlenek vagyunk, véghez fogjuk vinni a népszavazást. Nem akarunk politikai játszmák részesei lenni, ez szakmai és társadalmi ügy. A kérdés biztosan népszavazásra vihető” – szögezte le lapunknak Dávid Ferenc, a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége) főtitkára.
 
  Nem befolyásolja a VOSZ-nak az üzletek vasárnapi zárva tartása ellen kezdeményezett népszavazási szándékát, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken visszadobta Szepessy Zsolt, az Összefogás Pártja vezetőjének szintén népszavazást kezdeményező kérdéseit, s az sem, hogy tegnap a DK is népszavazási kérelmet nyújtott be a NVB-hez. A VOSZ már beadta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz a szükséges adatokat, várhatóan péntekre meg is kapják az engedélyt, amely a népszavazási kezdeményezéshez szükséges. Miközben jogászokkal egyeztetve a kérdéseket fogalmazzák, figyelembe veszik a formai és tartalmai követelményeket is, s a jövő hétre meg is születhetnek a benyújtandó kérdések.
 
   A beadással azonban még várnak, addig amúgy sem adható be újabb kezdeményezés, amíg a választási bizottság mások kérdéseit vizsgálja.
 
  A VOSZ törekvéseit országszerte egyre több vállalkozás, civil szervezet, valamint munkaadói és munkavállalói szakszervezet is támogatja. Úgy tudni, a két legnagyobb szakszervezet, a Gaskó István-féle Liga és a Székely Tamás vezette Autonóm Szakszervezetek Szövetsége is a VOSZ mellé áll az aláírások gyűjtésében, és esélyes, hogy a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége is támogatja a népszavazási kezdeményezést. Kétszázezer aláírás kell a referendum kiírásához, ha ez sikerül, akkor négymillió választópolgár voksára lenne szükség ahhoz, hogy érvényes legyen.
 
  A vasárnapi munkavégzést tiltó törvény március 15-től lép életbe.
 
Forrás: Vasárnapi Hírek

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Gyűlnek a népszavazási kérelmek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector