Startlaphoz Csatlakozz!

Túl sok a bölcsész a tárcavezető szerint

Balog Zoltán: az egész világon probléma, hogyan lehet piacképes a diploma

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 28. kedd, 10:38

Úgy tűnik, hogy nemcsak Magyarország és Európa, hanem az egész világ felsőoktatási képzésének problémát jelent, hogyan lehet piacképes a diploma - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn az M1 aktuális csatorna hírműsorában.

    A minisztert telefonon kapcsolták a lettországi Rigából, ahol ázsiai és európai oktatási miniszterek találkozóján vett részt. Balog Zoltán elmondta: a jelek szerint mindenhol elsődleges cél, hogy ne a jövő munkanélkülijei kerüljenek ki az egyetemekről.

    A tárcavezető szerint nem csak Magyarország problémája, hogy bölcsész irányba tolódik a felsőoktatási képzés súlya. Ugyanakkor minden szakon szükség van arra, hogy sokkal több legyen a gyakorlati képzés és ez össze legyen kötve a munkaerőpiac szereplőivel - hangsúlyozta.

    „Egy közgazdász gyakorlati képzése ugyanolyan fontos, mint egy mérnöké” - tette hozzá, megjegyezve, hogy a bölcsészeknél, például a tanároknál is lényeges a gyakorlati tapasztalat megszerzése, még a diploma előtt.

    A miniszter azt mondta, érdekes felvetésekkel is találkozott a rigai fórumon, példaként említve, hogy miként lehet a munka világából eljutni az egyetemre - erre az ázsiai országok némelyikében már jó választ adtak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Balog Zoltán: az egész világon probléma, hogyan lehet piacképes a diploma.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector