Startlaphoz Csatlakozz!

Összecsapás, sztrájk

Brutálisra sikeredett a majális

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 02. szombat, 07:23

Több európai országban is botrányosra sikerültek a május elsejei rendezvények. Törökországban összecsaptak a felvonulók és a rendőrök, Görögországban sztrájkot hirdettek, a francia nacionalisták vezetőjét pedig saját apja és félmeztelen aktivisták is megzavarták beszéde közben – írja az mno.hu.

  Brutális majális Törökországban: Isztambulban verekedésbe, majd tömegoszlatásba torkollott a munka ünnepén tartott felvonulás. A tüntetők azt sérelmezték, hogy nem engedték be őket arra a térre, ahol 2013-ban hetekig követelték az Erdogan-kormány lemondását.
 
  A szomszédos Görögországban sztrájkkal ünnepeltek a szakszervezetek. Az érdekvédelmi csoportok így tiltakoztak a további reformok ellen, amelyeket Athén nemzetközi hitelezői követelnek. A résztvevők arra figyelmeztették a kormányt: ne szegje meg választási ígéreteit, és vessen véget a megszorításoknak. „Egyetlen kormánynak, legyen az jobb- vagy baloldali, sincs joga, hogy az emberek ellenében kössön egyezségeket és a mi kárunkra játszadozzon” – mondta egy buszsofőr.
 
  Botrányosra sikeredett a május elseje Franciaországban is. A nacionalista Nemzeti Front vezetőjét, Marine Le Pent először saját apja zavarta meg – mielőtt elkezdhette volna beszédét, felvonult a színpadra és ünnepeltette magát a tömeggel. Jean-Marie Le Pen nincs beszélő viszonyban lányával, aki bírálta antiszemita kijelentéseiért és fegyelmi vizsgálatot is kezdeményezett ellene.

  Le Pen apja távozása után sem beszélhetett sokáig, ugyanis megjelentek a helyszínen a Femen félmeztelen tüntetői, akik náci karlendítéssel és zászlókkal jelezték: Hitler követőjének tartják a populista politikust. Oroszországban közben Lenin- és Sztálin-képekkel vonultak fel a kommunisták a munka ünnepén. Vezetőjük a munkások kizsákmányolása mellett az ukrajnai orosz szakadárokról is beszélt. „Azt akarjuk, hogy a hatalom a népé legyen és az egész ország méltóságteljesen élhessen. A bérek, nyugdíjak és ösztöndíjak az ország gazdagságának megfelelőek legyenek, ne az emberek egy kis csoportja tegye zsebre a pénzt. Az igazi békéért állunk ki, őszintén támogatjuk Novorossziát és a Donyec-medencét” – fogalmazott az orosz kommunista párt vezetője.

  Ünnepeltek a donecki oroszbarát lázadók is: a szakadár területek lakói egy Lenin-szobor lábánál rendezték meg a május elsejei felvonulást.

Forrás: mno.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Brutálisra sikeredett a majális.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector