Startlaphoz Csatlakozz!

A  stresszt próbálják enyhíteni az érintettek

A hosszú munka növeli az alkoholizmus kockázatát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 11. kedd, 07:10

A hosszú munkanap háromszorosára emelheti az alkohollal való visszaélés és az alkoholfüggés kockázatát - állapították meg új-zélandi kutatók – írja a betegszoba.hu.

  Az Otago Egyetem munkatársai felmérésükbe több mint ezer embert vontak be, akik életkora 25 és 30 év között volt. Az adatok elemzésekor kiderült, hogy szoros kapcsolat van a ledolgozott munkaórák száma és az alkoholizálás között.
 
  „A heti 50 órát vagy annál többet dolgozó személyek körében az alkohollal összefüggő egyes problémák aránya 1,8-3,3-szer volt gyakoribb azokhoz képest, akik nem álltak munkaviszonyban” - foglalta össze eredményüket Sheree Gibb kutatásvezető.
 
  A kutatók szerint - akik tanulmányukat az Addiction című szakfolyóiratban teszik közzé - a kapott adatok hasonlóak voltak férfiakra és nőkre egyaránt. Gibb úgy véli, hogy az alkohollal a munkával járó stresszt próbálják enyhíteni az érintettek, ugyanakkor kiemelte a közösségi kapcsolatok erejét is, amely a munkatársakkal való italozásra csábíthat.

Forrás: betegszoba.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A hosszú munka növeli az alkoholizmus kockázatát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector