Startlaphoz Csatlakozz!

EMMI: Mindenkinek esélyt kínál a megújult felsőoktatás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. február 12. kedd, 10:49
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye: Mindenkinek esélyt kínál a megújult felsőoktatás Az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága nehezen tudja követni, hogy a keretszámok korábbi szintekre való visszaállításáért kampányol az a politikai csoportosulás, amely korábban az állami ösztöndíjas férőhelyek bővítése mellett kardoskodott. Úgy látszik, nemcsak politikai, de szakmai kérdésekben is kissé széthúzó az LMP álláspontja.

    A felsőoktatás reformja azzal, hogy a kormány eltörölte a felülről tervezett keretszámok rendszerét, biztosítja, hogy a felsőoktatásban való részvétel a minőségi kritériumok teljesítésétől és az intézményi kapacitásoktól függ.

    A nehéz élethelyzetből kitörési lehetőségeket kereső fiatalok esélyeit sem az utcai tüntetéseken visszaköszönő LMP-s szólamok növelik. A kormány a felvételi eljárásban továbbra is 40 többletpontot biztosít a tartós nevelésbe vett, az árva, a fogyatékossággal élő jelentkezőknek. A hátrányos helyzetű fiatalok bekerülését, és tanulmányait számos ösztöndíj, felzárkóztató program segíti.

    Ilyen például a Mentorprogram, az "Út a felsőoktatásba", a rendszeres szociális ösztöndíj, a kollégiumi támogatás, a Bursa Hungarica, az Útravaló–MACIKA Ösztöndíjprogram, a Diákhitel 1 és az állami kamattámogatású Diákhitel 2.
 
    Az egyetemisták és főiskolások érdekképviselete, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája példás érettségről adott tanúbizonyságot akkor, amikor felismerte, hogy felsőoktatás szükségszerű átalakítása mellett, a hallgatók számára a lehető legtöbb előnyt és lehetőséget az EMMI-vel aláírt részmegállapodás biztosítja, mely valamennyi fontos kérdésre reflektál.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - EMMI: Mindenkinek esélyt kínál a megújult felsőoktatás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector